Sokan kedvelnek egy adott márkát, ami mellett egy életen át kitart, vagy éppen egy típus, amin kívül mást nem is tud elképzelni az ember. Ken Meisch a Z3-mal van így. Első autója egy 1,9-es Z3 volt, de aztán volt Z4 M Roadster, Z3 M Coupe és egy S54 M Coupe is a tulajdonában, majd pedig ez, a képeken látható, kék M Coupe, amiben turbós motor dolgozik! 
A Z széria amúgy megtestesíti mindazt, amiről a BMW szól. Remekül vezethető, központban a sofőr, sportos vagy mondhatnám úgy: Ultimate Driving Machine. 
 
Ennek az autónak az orrában egy S52B32 található, amit teljesen felújítottak és új csapágyakat, tömítéseket, csavarokat kapott. CP dugattyúk, Arrow hajtórudak, ARP hf csavarok, CES hengerfejtömítés szerepel a listán. M50 szívósor, Forced Performance HTA3586 turbó, egyedi kipufogórendszer, full DR.Vanos szett, Ferrea szeleprugók, egyedi, Bell intercooler, Driven Innovations benzinhíd, Forge lefújószelep, Tial wastegate  és még néhány más alkatrésze beépítése kellett, hogy elérjék a 620 lóerőt, keréken mérve! 
A motorhoz 5 sebességes ZF C-Type váltó csatlakozik, Spec, 6 tollú Stage 5 kuplunggal és Racing Diffs 2.93-as diffin keresztül jut el az erő a hátós kerekekig. 
 
A futómű Bilstein PSS9, a kerékjáratokban pedig APEX ARC-8 felnik forognak, 8x17 és 10,5x17 méretben, 245/45 és 275/40 , Toyo R888R gumikkal. A felnik mögött Porsche 996 féknyergek, Stryker Orange színre fújva és E46 M3 tárcsák valamint kerámia betétek lassítják a kocsit. Egyedileg átalakított E46 kézifék, fém fékcsövek, Mason Engineering Race toronymerevítő, RallyRoad motortartók is beépítésre kerültek. 
 
Kívül egyedileg átalakított fényszórók, fényezett vesék és oldalszellőzők, Ac Schnitzer hátsó szárny, karbon középpel, Never Done Design House diffúzor jelentik a változást, belül viszont több mindent történt. 
AZA Auto, egyedi, lapos aljú kormány, perforált bőrrel és karbon betétekkel, HMS biztonsági öv tartó, AEM és AutoMeter kiegészítő műszerek, AMS-500 boost controller, egyedi Doug Whalen váltógomb található, de a szórakoztatás sem maradt el, ezért Joying fejegység, Focal polykevlár hangszórók, Alpine PDX erősítők, Mister X mélyláda, Kicker CVR mélynyomókkal kerültek beépítésre. 
 
Összességében ez egy jól átgondolt, teljesítményorientált élményautó, amiben azért megmaradtak az extrák, hogy normálisan is lehessen használni, bár én kétlem, hogy volna-e olyan ember, aki nem tiporná folyamatosan ezt a seggrakétát, ami több mint 600 lóerővel cibálja a kis kasznit... 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. július 18.)

Forrás: Fast Car