Bryant Nguyen és Alex Singer, két igazi benzinvérű, megszállott forma. Így nem csoda, hogy gyűjteményükben igazán különleges gépeket lehet találni. Mindketten Porsche rajongók, de Bryant az öreg BMW-ket is nagyon szereti, míg Alex a rat rod pick up-októl a hot rod Mini-ig mindenre gerjed, csak legyen benne egy kis amerikai életérzés. Éppen ezért, amikor eza két ember úgy döntött, hogy indul a 2015-ös Targa Baja futamon, mindenki tudta, hogy valami különleges dolgot fognak összehozni. 
 
Aztán megszületett az ötlet. Egy 2000-es évjáratú Pontiac Firebird szívét fogják átoperálni egy 1973-as BMW Bavaria-ba! (eredetileg E28 lett volna az alap, de egy még korábbi típussal még jobban felkavarták az érzéseket, meg aztán E28 már létezik LS motorral...) 
 
Sikerült is találni egy megkímélt példányt, ami rozsdamentes volt és kék. Kikapták a gyári sorhatost és helyére beépítették az LS1 motort a 6 sebességes Tremec váltóval. A hátsó híd egy E28 alól érkezett, 3.91-es sperr diffivel és megerősített E36 hátsó bölcsővel. A motortérben kicsit átalakultak a dolgok, mert a fékszervó dobnak mennie kellett helyhiány miatt, de szerencsére még így is tökéletesen meg lehet fékezni az autót. 
 
Az autó alá állítható futómű került, keményebb rugókkal, a tengelyek végeire pedig M-System felniket csavaroztak, amikre most nem kerültek fel sem a "dobócsillagok" sem a turbinák. Az utastérben sem történtek változások, egyedül a Recaro ülések tűnhetnek fel, már ha eljutunk odáig, hogy lássuk is, mert a gyári kék belső és a kék ülések tökéletes összhangban vannak és így tulajdonképpen, beleolvadnak a környezetbe. 
 
Tökéletes sleeper. Ráadásul nem igazán változott a  vezethetőség, mert egy kicsit nehezebb a gyári motornál az LS, de rövidebb is kicsit és így pont jól jön ki a dolog. Nem lesz orrnehéz az autó. Ja és miért GMW? Nos amikor az építőket megkérdezték, hogy akkor ez most BavariVette vagy CorVaria? Akkor a srácok nevetve mondták: GMW! (GM - BMW) Mondjuk sokkal jobban is hangzik. 
 
Egyébként az eredeti cikket a Petrolicious oldalán találtam, és ott egy egy komplett élménybeszámolót is találtok, ugyanis a cikk írója 10 napig élvezhette az autó. IDE KATTINTVA megtaláljátok a cikket és még több képet is. 
Nektek mi a véleményetek? Élnétek egy ilyen gépet? 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. szeptember 08.)

Forrás: Petrolicious