Néha úgy nézegetem az aukciós oldalakat, mintha bármikor ringbe tudnék szállni egy-egy csodáért, de ha egyszer jó látni olyan műremekeket, amik felbukkannak olyan oldalakon, mint a Barrett Jackson.
 
Itt van például a képeken látható, egyedi, 1956-os Lincoln Continental Mark II, amiben van némi akarat is, mivel a 8,5 literes V8-as Ford motor, a Kaase Boss hengerfejekkel 850 lóerőt küld a Chevrolet automata váltón keresztül a hátsó kerekekre! Persze mielőtt beledobták volna ezt a motort, alapos lemezmunka előzte meg a mutatványt és új padlólemezt és módosított tűzfalat is kapott az autó, a kipufogórendszer pedig a hátsó lökhárítóba épített végeken keresztül jelzi a külvilággal, hogy itt bizony komoly lóerők tombolnak. A karosszéria egyébként a SIC Shop arizoniai műhelyében alakult át és gyönyörűen letisztították az egészet, de persze tele van egyedi megoldásokkal, mint például a vágott tető, ami nagyjából 7 centivel alacsonyabb a gyárinál, illetve ott vannak az egyedi lökhárítók és nem szabad kifelejteni, hogy a Dupont Toner Black fényezést már sem a kilincsek, sem az esőelvezetők sem törik meg. Az utastérben a Lexustól érkeztek az elektromos Black Onyx bőrülések, műszerek pedig a már sokszor bizonyított Dakota Digital termékek. Ha pedig már showcar meg nagyon custom, akkor a szórakoztatás sem maradhatott ki és erről a Kicker Q-Class rendszer gondoskodik. Végezetül megemlíteném a felniket és a kormányt, amit a Colorado Custom készített és a csomagtartóban találunk teljes értékű pótkereket is.

Az autó érdekességes, hogy 2015-ben már szerepelt a SEMA Shown és elrejtve ugyan, de Mae West aláírása is ott virít az autón. (Ő egy híres forgatókönyvíró-színésznő-énekes) Az okát mondjuk senki sem tudja, de menő dolog állítólag. Az autóra majd 2023 január 21. és 29. között lehet licitálni. 

 

 

Forrás: Barrett Jackson