Vannak autók, amik egyszerűen annyira jók már gyári állapotukban is, hogy nincs szükség különösebb beavatkozásra és itt most a teljesítményre gondolok. Persze ezek a gépek mind csúcsmodellek, szóval nem az alsó polcon fogjuk megtalálni őket, de cserébe olyan élményt adnak, ami azért rendesen felborítja a lelki világunkat. A BMW esetében ezt a M-es darabok tudják és ha vesszük az E60 M5 / E63 M6 párost, akkor a különleges V10 motorok egyből levezik az embert a lábáról. 507 lóerő, bődületes nyomaték és 8250-es, maximális fordulatszám. Mi kell még a boldogsághoz? Egy feltöltő.......
 
Andy már fiatalon megfertőződött a bajor gépekkel. E30 volt az első autója és a mai napig áll egy E30 Touring a garázsában egy F10 M5 és a képeken látható M6 mellett. Az M6-ra egyébként azért volt szüksége, mert amint meghallotta a V10 hangját, rögötn beleszeretett. Miután megvette az autót, nem voltak még nagy tervek. Bekerült két darab BMC szűrő és kicsit megírták a motor vezérlőjét, aminek köszönhetően 535 lóerőssé vált a gépezet. A következő lépés a futóművet érintette, de mivel a gyári is elég komoly rendszer és nem akarta feláldozni a vezethetőséget, ráadásul nem túl sok állítható szett van a piacon a modellhez, ezért inkább 30 milliméteres H&R rugókat vásárolt az autóhoz. 
 
A tető karbon és ezen a vonalon megindulva, Andy beszerzett egy koptatót és egy kicsit hátsó szárnyat is. Ezután jöhettek a felnik, amik Avant Garde M359-es darabok, elöl 9x20, hátul pedig 10,5x20 és 255/35 valamint 295/30 méretű Michelin Pilot Sport gumikat kaptak. A karbonhoz remekül passzol az Avery kínálatából származó, matt szürke fóliázás. Általában ilyenkor az ember hátradől és élvezi amit össszehozott. Erő van, a megjelenés is elég dögös..... de Andy nem ilyen. 
 
Több teljesítményt szeretett volna, de egy V10-es motor megpiszkálni nem lehet felelőtlenül. Először is megcsapágyazták a motort, egy M-es motor esetében ebben semmi meglepő nincs. Aztán feldobtak egy ESS VT2-675 feltöltőt az S85-re, kapott egy Devil's Own metanol befecskendező rendszert, Supersprint X-pipe-ot, Eisenmann Race kipufogót és így mindjárt 700 lóerőt kell elviselnie az SMG III 7 sebességes váltónak valamint a hátsó kerekeknek. 
 
A beltérben egyedi bukócső kapott helyet, ami kék színű és mivel így megszűnt a hátsó üléssor, ezért annak a helyét alcantara elem takarja. Amerre csak nézünk, mindent karbon borít és egy M4 GTS tűzoltókészülék is helyet kapott. Persze nehogy azt gondoljuk, hogy Andy itt megáll. BMW Perfromance ülések, 4 pontos biztonsági övek, teljes alcantara belső, Bilstein Damptronic futómű, AP Racing fékek szerepelnek a tervek között, miközben már egy új projekt is van a fejben, egy F90 M5 formájában. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. január 09.)

Forrás: Fast Car