Manapság már olyan SUV-k készülnek, amiknél sok esetben úgy érezhetjük, hogy nem hat rájuk a fizika, hiszen adott egy kisszoba méretű gép, ami úgy gyorsul, kanyarodik, vagy éppen olyan végsebességre képes mint egy sportautó, de közben kényelmes bőrülésekben, légkondi használata mellett képesek erre úgy, hogy közben a gyerek is nyugodtan nyomkodja a telefonját. 

Kinek ne lenne ez elég? 

Nos, erre nem tudom a pontos választ, de biztos van igény még erősebb, még gyorsabb és még durvább megjelenésű változatra, mivel a Mansory tovább fokozta, a már korábban bemutatott Venatus változatot és most a Venatus Evo S nevet adták neki és hogy még inkább akarják birtokolni a gazdagok ezt az őrületes gépet, mindössze tíz darabot fognak készíteni belőle. Azt meg ugye tudjuk, ha valami limitált darabszámban kerül forgalomba, piszok drágán, akkor arra mindig nagy a kereslet......

Az alapból se kicsi és visszafogott lökhárítót kicsit átdolgozták és még több nyílással látták el, valamint kapott még egy splittert is. A felhasznált anyag az úgynevezett kovácsolt karbon és ebből készült az új motorháztető is amit még több nyílással láttak el. Az első sárvédőkön is találunk szellőzőket és ezek is a már említett karbonból készültek, de amúgy sok helyen megtaláljuk ezt az anyagot, mint például a küszöböknél, a visszapillantóknál, a hátsó szárnynál, tetőspoilernél és diffúzornál is. A kerékjáratokban 24"-os, kovácsolt felnik forognak fekete színben és elöl 10, hátul 12" szélességben. Az egészet a különleges fóliázás koronázza meg. 

Természetesen a motor sem maradt érintetlen! A 4 literes, dupla turbós V8 eredetileg 641 lóerőt és 850Nm-t adott le, amivel azért már alapból arrébb lehet állni, de egy Mansory változat nem lehet "lomha", úgyhogy itt már 900 lóerő és 1100Nm cibálja a monstrumot! Ezzel pedig simán tudhatja a 2,9 másodperces 0-100-at és biztosan tud 320 felett is száguldani, ami azért nem rossz egy ekkora autótól. 

Nem szabad kifelejteni a felsorolásból a belsőt sem! Ebben a modellben igazán feltűnő, sárga/fehér kombinációjú bőr borít mindent, amit a a karbon és fekete elemek törnek meg. 

Árat eddig nem írtak, de lehet jobb is, mert a jelenlegi euro árfolyam mellett, lehet néhány ember kezéből kiesne a pörkölt....