Dodge Charger. Egy igazi ikon. Amerikában elég sok épített példányt találni és természetesen a SEMA-n is lehet találni. Ezt a piros szörnyeteget viszont nem Amerikában építették, hanem Svédországban! Mindenképp elismerést érdemel, hogy egy kis műhely és pár barát egy ilyen durva gépet volt képes összerakni. Johan Eriksson és cimborái, Jörgen és Otto, mert merészet álmodni és a Powered by Johan név alatt, közel tíz évig építette ezt a Dodge-ot!

Az 1968-as Charger a Hot Wheels játékautók és az igazi MOPAR gépek keveréke. A karosszéria minden egyes eleme át lett alakítva. Nyújtva, szélesítve, peremezve, újragyártva stb, csakúgy mint az alváz is, hogy aztán az AirRex levegős futómű tökéletesen rá tudja engedni a bódét a hihetetlen méretű kerekekre. A felnik teljesen egyediek  és nincs még egy ilyen a világon! Az elöl 11x22-es görgőkre még nem kezd hevesebben verni a szív, de a hátsók 15,5x24-es méretét hallva, biztos kiakad csak annyit tudnak majd néhányan mondani: AZTAKURVA!

Kell is egy kis idő mire feldolgozzuk a dolgot.... Ezekre az úthengerekre Pirelli P-Zero gumikat húztak, elöl 295/30 hátul pedig 405/25(!!!) méretben. A masszív gurigák mögött, elöl 420 mm-es karbon-kerámia tárcsákat és 8 dugattyús nyergeket találunk, amik a Bentley Continental gyári darabjai, hátul pedig a Corvette ZR1-hez gyártott 6 dugattyús nyergeket és 381-es karbon-kerámia tárcsák kaptak helyet.

Ekkora fékekre a motor miatt volt szükség. Nem elég, hogy a Viper V10 szívét kapta a kocsi, de az erősített alkatrészek mellé két darab Borg Warner EFR turbót is ráaggattak. Ehhez erősített Viper kuplung, egyedi kardántengely és 6 sebességes Tremec váltó csatlakozik. Pontos teljesítményadatok még nincsenek, de simán meglesz a négy számjegyű eredmény, ha egyszer padra kerül a kocsi.

A teljesen lesimított kasznit egyedileg kevert arany-fekete-ezüst-vörös színű Debeer festékkel fényezték le, aminek köszönhetően minden fényviszony mellett más az árnyalat. A beltérben is folytatódnak az egyedi megoldások. Egyedi műszerfal, műszerek, kormány. 2+2 ülés, amit bebőröztek, csakúgy mint az egyedi bukócsövet is. Mivel ez egy ízig-vérig showcar, ezért egy komoly install is beépítésre került. Pioneer DEX-P99RS fejegység, TS-C132PRS, TS-C272PRS, 2 darab TS-SW2502S4 elöl, hátul pedig TS-C232PRS és 3 TS-SW2502S4 került beszerelésre az ülések mögé. A csomagtartóban található még egy pár TS-C232PRS és 9 darab PRS-D800 erősítő és egy SPC5010 kondi is. Mindezt a  Sound by LarsK Design épített be, kifogástalan minőségben Stinger kábelekkel. 

Felfoghatatlan mennyi és milyen minőségű munka van ebben a kocsiban! Jay Leno is kiakadt tőle, a videót IDE KATTINTVA találjátok! 

Nem mindenki tud majd azonosulni vele, de aki kicsit is szereti ezeket a benzinfaló dögöket, az biztosan szeretni fogja!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2017. december 16.)
Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «