Lehet, hogy a Toyota-nál felébredtek? Az új Supra elég népszerű, de még mindig inkább a hype nagyobb. A Celica GT-Four óta pedig nem volt homologizációs modell a gyártó palettáján. A Yaris GR hozhat változást, bár eddig azt mondják, Európa nem kap az izgalmas kisautóból. 
 
Az autó teljesen új bódét kapott. (A Yaris 5 ajtós változatban létezik, ez viszont 3 ajtós.) Az ajtó keret nélküliek és a tető 91mm-rel alacsonyabb, illetve a sárvédők is szélesebbek. Hátul is kettős keresztlengőkaros futóművet alkalmaztak, amihez a Corolla padlólemezét használták fel. A jobb súlyelosztás érdekében, az akkumulátor hátra került, a motort pedig, amennyire csak lehetett, hátrébb tolták. 
 
A géptető alatt 3 hengeres, 1,6 literes motort találunk, ami turbófeltöltéssel 261 lóerő és 360Nm nyomaték leadására képes. Ez pedig pont elég arra, hogy 5,5 másodperc alatt katapultálja 100-ra a kocsit és meg se álljon 230 km/h-ig. A motorhoz pedig 6 sebességes manuális váltó csatlakozik (nincs automata opció) és összekerékhajtás teszi fel a pontot az i-re. Többféle beállítási mód közül választhatunk. 
A Normal módban 60:40 arányban oszlik el a hajtás. Track beállítás mellett 50:50 százalékban, egyébként ez a legideálisabb, de ha egy kicsit driftelni szeretnénk, akkor erre is lehetőségünk van Sport módban, ugyanis ekkor 30:70 az arány. 
 
Elöl 356-os tárcsák és 4 dugattyús fékek, hátul pedig 297-es tárcsák és 2 dugattyús nyergek lassítják az autót, a kerékjáratokban pedig 18-as felnik forognak. A Circuit csomagot megrendelve pedig, elöl és hátul is sperr diffivel kapjuk az autót. 
 
Mindenképp izgalmas kisautó lesz és remélhetőleg Európa is kap majd belőle, bár erről még nincsenek információk, hiszen főleg a WRC miatt készült a modell. 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. január 12.)