A Chrysler Prowler a gyártó retro hullámát lovagolta meg és a klasszikus hot rod vonalakat kicsit modernebb formába öntve próbált valami olyat alkotni, amire aztán nem volt akkora kereslet, mint gondolták. (Ugyanez volt a helyzet a PT Cruiser esetében is egyébként.) A ’97 és 2002 között gyártott modellből, alig több mint 11.000 darab készült és formailag hozta az érzést, de azért elfért volna még több lóerő is a motorháztető alatt. Mondjuk a 3,5 literes V6, a korai változatokban 214 lóerővel, 1999 után pedig 253 lóerővel nem tűnik kevésnek, főleg, hogy az autó 1270 kg önsúllyal rendelkezik, de a 7,2-es, később pedig 5,9-es 0-100 nem tartozik az atomvillanás kategóriába.

Talán pont ezért, vagy csak simán a kíváncsiság miatt alakulhatott úgy, hogy valaki „kicsit” több paripát lapátolt az autó orrába. Tartja a mondás, hogy semmi sem helyettesítheti a hengerűrtartalmat, csak még nagyobb hengerűrtartalom, úgyhogy kikapták a fáradt V6-ot és helyére a 6,2 literes, feltöltős Hellcat motort pattintották be, ami 707 lóerővel terrorizálja a hátsó kerekeket, az átalakított TH400 automata váltón keresztül, ami még JW Ultra-Bell házat és lendkereket is kapott. Hátul egyedi, Currie Enterprises 9”-os IRS hátsó híd és erősebb féltengelyek birkóznak meg a rájuk szabaduló erővel. Természetesen erősített kardántengelyt is felszereltek és még néhány egyedi tartót, hogy minden biztonságosan működjön. A félelmetes hangot oldat kivezetett Magnaflow kipufogók engedik szabadba. A megállásról 6 dugattyús Wilwood nyergek és tárcsák gondoskodnak, a tapadást pedig a gyári felnikre szerelt Nitto NT555 G2 garantálják. Ami még érdekes lehet, az az első lökhárítók „hiánya”, mivel azt nemes egyszerűséggel lekapták az autóról, a Viper stílusú szellőző panelek és az utastérben található Dakota Digital kiegészítőműszer.

Az autó a Howler becenevet kapta, ami roppant találó, és most a Mecum árverésen licitálni is lehet rá. Kiindulva egy korábbi árverésből, ahol 62.700 dollárért kelt el ez az autó, azt gondolom, most sem fogják kevesebbért licitre bocsátani.

IDE kattintva megtaláljátok az oldalt, ahol ajánlatot lehet tenni a Howler-re.