Amikor meghalljuk, hogy "hetes BMW", akkor a Szállító című film első rész ugrik be, ahol Jason Statham elegáns E38-a, olyan könnyedén rázza le a rendőrség autóit, mintha valami sportautó lenne. Oké, a BMW mindig is híres volt arról, hogy autói nem csak jól néznek ki, de kellően sportosak is, de azért a hetes akkor is a luxusról szól, nem pedig a veretésről. Ez a film viszont már nagyon régi és a gyártó már több modellt is piacra dobott azóta, amik egyre nagyobbak, egyre jobban felszereltek ls persze van bennük kraft is, de eddig nem akart senki versenyautós megjelenést kölcsönözni a limuzinnak. Eddig...
 
Lettországban ugyanis van egy olyan G11 ( a rövidebbik verzió, a Long az a G12) ami valami egészen elképesztően durván néz ki, pedig ez a stílus nem jellemző erre típusra. Kezdjük ott, hogy a már alapból sem kistestű autó, a szélesítések felszerelése után 2 méter széles! Ha nem tudjuk ezt elképzelni, akkor nézzük a felniket, amik a Z-Performance-tól érkeztek és kovácsolt, ZP.12 darabok. Méretük, elöl 11x22, hátul pedig 13x22! 
Azt azért nem árt tudni, hogy a felnik előbb voltak meg, mint a szélesítések, úgyhogy jelen esetben a kerekek köré építették az autóra a karbon elemeket. A ProTuning Latvia egyik embere álmodta meg ezt a külsőt és a cég vezetőjének az autója lett végül az áldozat. A szettet egyébként nem két nap alatt készítették el, hanem éveken keresztül alakították a monitorról a való világba. 
Az első sárvédők 6 centivel szélesebbek a gáyrinál, oldalanként, míg a hátsók 8 centivel. A szett tartalmaz első splittert, küszöböket, diffúzort, kisebb légterelőket, oldalsó beömlőket és egy "kacsafarok" szárnyat is. Ezeket még olyan apróság egészíti ki, mint a kovácsolt karbon vesék, amik még nem túl gyakran felhasznált elemnek számítanak a tuning világában. 
 
A gyári levegős rendszert is átprogramozták és lehet 40 mm-es ültetéssel is használni, de akár teljesen leengedhetjük földig, ha a helyzet úgy kívánja. A motort is megpiszkálták és a dízel erőforrás 400 lóerőt produkál keréken mérve, amivel azért már elég jól arrébb lehet állni. A beltér nem igényelt semmilyen módosítást, hiszen olyan gazdagon és minőségi alkatrészekkel felszerelt a kocsi, hogy bűn lenne megpiszkálni benne bármit is. 
 
Nem gondoltam volna, hogy ennek a szériának ennyire jól áll ez a fajta külső! Szerintem zseniális!
 
Ti, mit gondoltok róla? Írjátok le kommentben! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. július 31.)

Forrás: Speedhunters