Vannak ezek a nagoyn fantáziadús Tik-Tok videók, amikben nagyon "tapasztalt autós" kisfiúk mondják meg, hogy melyik autótól kell félni ha melátjuk az úton. Ettől függetlenül, ha mondjuk ezzel a Suzukival futnánk össze, akkor tényleg érdemes lenne lapítani a lámpánál, mert itt aztán tényleg úgy felcsúszna az a bizonyos kúp, hogy az orvostudomány sem tudna megoldást rá. 
 
A történetetünk főhőse Marvin Sanchez. Emberünk már fiatalon megfertőződött a Samurai nyújtotta életérzéssel, amikor apjának a barátja elvitte "hókocsizni" és vidáman mentek keresztbe a havon. Ez örökre mély nyomott hagyott Marvinban, de eleinte nem ilyen autón élte ki perverzióit. Több japán, európai és amerikai autó után jött a gondolat, hogy kéne csinálni egy pörgős Samurai-t. A gondolatot tettek követték és viszonylag közel sikerült is találni egy megfelelő alapot. 
 
Az autó külsején a karbon hűtőrács, ami "morcosított", mellett az oldalt kivezetett, méretes kipufogó és a gyorsulási versenyeken használatos gumik hívják fel magukra a figyelmet. A kétszéles, elöl nagyon keskeny 4x15, hátul széles 8x15 Weld Racing felnik, 135R15 és 275/50 Nitto NT555R versenygumikat kaptak. Ha ez nem adna okot a gyanakvásra, akkor a már említett hűtőrács mögött egy elég méretes intercoolert találunk, amiből következik, hogy nem a gyári, 63 lóerős erőforrás cibálja a nyitott terepjárót. 
 
A motorháztető alatt Mazda szív dolgozik. A 13B alaposan átépült. Goopy Performance tömítéseket és csavarokat, Precision 76/75 turbót, 66 mm-es wastegate-et, Tial lefújószelepet, AEM trafókat, Injector Dynamics ID2000 befecskendezőket, nagyobb benzinpumpát, új benzinhidat, Champion Cooling system hűtést és Greddy, Moroso alkatrészeket kapott. A motorhoz RX-7 váltó csatlakozik, 6 tollú ACT kuplunggal kiegészítve. Egyedi kardán, rövidített Ford 8.8 híd és 3,73-as áttételű, gyári diffi küldi az erőt a hátsó kerekekhez. Miután kiiktatták az összkerékhajtást, teljesen egyedi futóművet építettek az autó alá, hogy elviselje a 450 lóerős teljesítményt. 
Az utastérben Grant Mahogany fakormány és egy nagyon retro, nagyon JDM, 5 paneles visszapillantó jelenti a változást. 
 
Mint említettem, 450 lóerős a kis Suzuki, ami nem hangzik rosszul, de akkor lesz igazán félelmetes, amikor megtudjuk az autó súlyát. 816 kg. Innentől mindenkinek a képzeletére bízom, hogy milyen érzés lehet egy teligázas indulás ezzel a lélekvesztővel. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. április 11.)

Forrás: Super Street