A hétvégén ellátogattam Szeghalomra, a Swaghalomcarlife találkozójára, amiről írnék egy rövid beszámolót. Itt most annak kéne következnie, hogy voltak szép autók, volt kerékcsereverseny, felnikitartó, szerszámpuzzle, gewinde összeszerelő verseny, kipufogóhangnyomásmérés……

Azonban inkább egy személyesebb beszámolót szeretnék írni.

Tavaly voltam először Szeghalmon, és azonnal magával ragadott a hely hangulata. Szeghalom központjában, a könyvtár szomszédságában (megkockáztatom, hogy a főtéren) tartották a rendezvényt a Swaghalomcarlife tagjai, akkor még a nyolcadik bulijukat. (Arról is készült egy beszámoló, amit IDE kattintva tudtuk elolvasni.) Igaz, akkor még nem saját autóval voltam jelen, de így is remekül éreztem magam, úgyhogy a nap végén úgy köszöntünk el, hogy jövőre mindenképp újra kilátogatok.

Az ígéret szép szó!

Úgyhogy 2024-ben is felkeltem kora reggel, hogy autóba pattanjak, és ismét eltöltsek egy remek napot. Nagyjából 200 km-t kellett autózni, és az út utolsó szakaszát az ellenségemnek sem kívánnám. Az X3 sem élvezhette az utat, hiszen az úthibák, az egyenetlen útfelületek nem éppen kedveznek a static gépeknek, és a sárvédőívem is odaveszett az egyik „huppanó” után, amit aztán a mosóban orvosoltunk. (Ha jól emlékszem, ezzel nem csak én voltam így) Egyébként sokat elárul a rendezvényről, hogy még ennek ellenére is sokan indultak meg Budapestről, sőt! Phil barátom egyenesen Ausztriából vágott neki az útnak, és hajnal 3-kor indult, hogy ott lehessen a találkozón! (RESPECT!)

Szóval a kötelező autómosás, törölgetés után egy gyors zuhanynak kellett volna következnie, mivel úgy sütött a nap, hogy a hajolgatástól és törölgetéstől totál leizzadt mindenki. Ezután megindultunk a Bocskai utca irányába, hogy elfoglaljuk a helyünket és bandázzunk kicsit. Ekkor ért minket az első meglepetés!

Tény, hogy nem indultunk meg túl korán, és buktuk a 10 órás érkezést, (kapunyitás 9:00 volt) de arra nem számítottunk, hogy 10:30-kor már szinte teljesen tele volt a hely szebbnél-szebb autókkal! A beléptetésnél talán még a szervezők is meglepődtek, hogy még ilyenkor is 5-8 kocsi érkezik egyszerre, de kedvesen és gyorsan igyekeztek megoldani a „problémát” amiért alapból jár a 10 pont! Rengeteg, AMTS-ről is ismerős autó között sikerül átgurulni, hogy leparkoljunk, ezután pedig a kötelező molinó kipakolás, beachflag felállítás következett, és végre eljutottunk arra a pontra, hogy körbenézzünk. Egy-egy jól sikerül esemény után, a rákövetkező évben, mindig növekedés tapasztalható. Nem volt ez másképp itt sem. Nap végén 148 autót számoltak a srácok, ami szép teljesítmény, tekintettel arra, hogy ezen a napon rengeteg jónak ígérkező esemény közül lehetett választani, akár Budapesten, akár a nyugati országrészen.

Érdemes tudni, hogy ez a rendezvény nem csak egy találkozó. Grillverseny is van minden évben, ami még közelebb hozza az autósokat, hiszen a regisztrált csapatok környékén egész nap sürgés-forgás van, iszonyat jó kaják készülnek, és mivel ez egy verseny, ezért olyan költeményekbe lehet botlani, hogy néhány nevesebb étterem is megirigyelhetné! Az egész olyan, mint egy óriási csapatépítő tréning, csak éppen tuningautós környezetben. Közben ATCA, és KBSZ BEATS zseniális zenéket tolt. Aki gerjed a gumifüstre, a durrogó-csattogó, benzingőzös versenyautókra, az sem csalódott, mivel volt driftbemutató is egy utcával arrébb, de aki garantáltan meg akart süketülni, annak a kipufogóhangnyomásmérésnél volt erre lehetősége. Közben lementek a kötelező programok, ami az elején fel is soroltam, majd a napot a díjátadó zárta.

Erre is készültem egy különdíjjal, ami az AMTS új kezdeményezése. Ha eddig nem hallottál róla, akkor röviden annyi, hogy szeretnénk lehetőséget biztosítani három autósnak, hogy külön standon mutathassa meg autóját a 2025-ös rendezvényen. Igyekszünk olyat választani, aki vagy még nem volt kiállító, vagy még nem volt az autójával az A illetve a megújult G pavilonban. Idén az ismert speaker, Bazsi Mercedese volt a kiválasztott, mivel az elmúlt években sokat változott, és Bazsi még soha nem volt kiállító! 

Általában mindig harcolok azért, hogy a díjkiosztó után maradjanak az emberek, és a szervezőkkel beszélgessenek kicsit, viszont 3 órás út várt ránk hazáig, így 20:00 után kénytelenek voltunk elindulni mi is.

Ezúton is gratulálok a szervezőknek a remek hangulatú találkozóért! Számomra kihagyhatatlan buli, és mivel jövőre lesz a 10., jubileumi esemény, ezért már most ajánlom mindenkinek a figyelmébe, kövesse a Swaghalomcarlife oldalát, hogy ne maradjon le semmiről!

A profi fotósok képeire még várni kell, úgyhogy be kell érnetek pár saját képpel.