Adott egy fiatalember, Maks, aki rajong a japán stance kultúráért, viszont "csak" hazai gépet tud a garázsban, ami egy remek állapotú Lada Samara. Vajon mi fog történni rövid időn belül? 
 
Azt hiszem erre a kérdésre már mindenki tudja a választ, ha meg valamiért nem, akkor elég csak megnézni a képeket. Maks valami egészen elképesztő dolgot vitt véghez, pedig nem is ez volt a terv. 2012-ben vásárolta az autót. Ez Maks első autója és közel egy évig csak élvezte az autót és eszébe sem jutott variálni rajta. Aztán az internet rendesen megmérgezte emberünket és egyre jobban beleásta magát a stance világába, ahonnan ritkán van kiút. 
 
Hazai pályán mindig könnyebb "építkezni" viszont Maks nem elégedett meg a gyári kiegészítőkkel, hanem inkább Japánból szerzett be cuccokat és alakította át, majd szerelte fel a Samara-ra. Az egyik legfeltűnőbb az autón a felni. Az Enkei Decem 10 görgők eredetileg 8x15 méretűek voltak, ami Maks számára kevés volt, ezért szétvágták és szélesítettek rajtuk. Így már 10x15 mind a négy. Ami még feltűnik, az a 6 lyukas felfogatás. Ehhez egyedi módosítókat készítettek. A szélesebb felnikhez, szélesebb sárvédőkre volt szükség, ezért Maks 7 centis szélesítéseket pattintott fel, hogy tökéletes legyen a fitment. Ezek mellett egyedi első toldat, hátsó szárny és a kilógó, dupla kipufogók teszik tökéletessé a látványt. 
 
A motor jelenleg gyári, de ez nem tartotta vissza a tulajt, hogy versenyautóssá tegye a belteret. A hátsó ülések kiszerelése után, egyedi bukócső került be hátra, elöl Cobra versenyülések, LRF biztonsági övek Razo váltógomb és Nardi kormány. A kiegészítőműszerek nem a motor állapotáról adnak visszajelzést, hanem a levegős rendszer állapotáról, ami Viair és Airlift elemekből áll össze. Természetesen az airride önmagában nem lenne elég ehhez a magassághoz, úgyhogy a lengőkarokon és a hátsó híd környékén és változtatni kellett pár dolgon. 
 
Azt gondolnánk, hogy ez is csak kiállítási darab és nem használják, de Maks saját lábán viszi a találkozókra az autót, persze vannak esetek, amikor nem az Enkei felniken. Eddig, szerencsére, nem volt problémája a rendőrökkel, pedig ebben az állapotában, ez az autó is egy négy keréken guruló szabálysértés, de a helyi szervek inkább megcsodálják, nem pedig megbüntetik, hiszen ez egy igényes építés. Természetesen vannak még további tervek, de erről Maks nem akar beszélni még, úgyhogy inkább KATT IDE a további képekért! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. október 13.)

Forrás: Speedhunters