Bevallom őszintén, néhány évvel ezelőtt, fogalmam sem volt mi is az az 510-es Datsun. Viszont abban a pillanatban, hogy megláttam, örök szerelemmé vált. Talán azért, mert az E30 is mindig a szívem csücske marad.

Raul 6 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy beruház egy ilyen klasszikus japán vasra. Rengeteget megnézett. Volt köztük drágább, volt olcsóbb, mígnem ráakadt erre a 72-es modellre San Franciscoban. Az akkori tulaj beépített egy VG30 motorkódú v6-os erőforrást, ami első körben bíztató volt. Az üzlet megköttetett és Raul elindult San Diegoba az új szerzeménnyel.


Az öröm nem tartott túl sokáig, mert a V6 kigyulladt és bár a bódé nem károsodott, de ez a szerencsétlenség pont elég volt, hogy a motor a kukában végezze. Elkezdődött az agyalás, hogy mi kerüljön a kazántérbe. Raul az összes komolyabb oldalt és fórumot végignézte, beszélt rengeteg építővel. Egy dologban biztos volt: Mindenképp erősnek kell lennie, viszont típusidegen cuccok szóba sem jöhettek. Így végül az SR20DET mellett döntött. A san diego-i Deep Garage segítségével építette be a motort, amit kicsit feljavítottak.CP kovácsolt dugattyúk, ARP hengerfej csavarok, ISR szívósor, Tomei M7960 turbo kit, teljes 3"-os kipuffrendszer, A'PEXI vezérlő és Ron Davis hűtő került beszerelésre. Az összes vezetéket eltüntették. Ehhez egy 5 sebességes manuális váltó csatlakozik és egy R160 viscosperrben végződik.


A teljesítmény mellé jó kezelhetőség is jár, ezért a Datsport-tól egy komplett szett (Stabilizátorok, összekötők, lengőkarok és szilentek) került beszerelésre. A megfelelő magasságért és csillapításért egyedi coil over szett a felelős. A tengelyek végeire korhű SSR Longchamp XR4 felnik kerültek 7x14 et0 méretben. A kerekek külön érdekessége, hogy Raul ezeket újonnan(!) vásárolta.


A külsőt nem bolygatta meg túlságosan az építő. A gyári frontot átépítette  a japán Nissan Bluebird elejét felhasználva. A szélességjelzőket eltüntette, feldobott eredeti Nissan tükröket a sárvédőkre és egy Mazda RX-7 külső olajhűtőt csavarozott fel, majd az egész autót lefújta  Mazda "Velocity Red" színűre.

A beltérben az eredeti műszerfalat teljesen felújították és egyedi 3 műszeres óracsoportot épített be. Két darab "old school" Recaro LSC versenyülésből lehet irányítani az autót. A biztonság érdekében, na meg mert becsövezni mindig menő dolog, bukócsővet szereltek be. A csomagtérben kapott helyet az akkumulátor és a verseny benzintank is.  Raul külön büszke arra, hogy a műszerfalra Watanabe-san a Rocky Auto-tól illetve Inoue-san a Star Road-tól, írták nevüket a mesterek.

A siker nem maradt el az Offset Kings Show-ról díjjal tért haza. Tervei között szerepel a teljesítmény növelése 400ló környékére.

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2016. március 12.)

Forrás: Speedhunters