Ha nem látnánk a rendszámot, akkor vajon mennyit kéne agyalni azon, hogy hol készült ez a masina? Szerintem elég sokan rávágnák, hogy Oroszország. Hiszen ott van valami a levegőben, vagy a vodkában, amitől olyan dolgokat valósítanak meg, ami ép elméjű embernek eszébe sem jutna. Lehet nem csak az alkohol teszi, hanem a rettentő hideg téli időszak is, de az egyszer biztos, hogy valami elpattant néhány ember fejében, amikor a képeken látható géphez hasonló projekteket valósítanak meg. Elég csak az X5M alapra épített Zil-re gondolni. 

Az AcademeG kb. annyira népszerű hazájában, mint anno a Top Gear volt (azért múlt idő, mert amióta az eredeti brigád kiszállt, egy részt sem néztem meg). Mivel nagy a nézettség, ezért folyamatosan elő kell rukkolniuk a készítőknek valami olyan elmebeteg cuccal, ami még jobban odaszögezi a nézőket. Ennek persze megvan az a hátránya is, hogy egy átlagos bemutató már nem is izgalmas, de szerencsére a csapat van annyira őrült, hogy folyamatosan feljebb helyezze azt a bizonyos lécet. 

Egy ilyen agymenésnek köszönhető ez a Bentley-re hasonlító lánctalpas szerkezet is, Az alapfelállás egyszerű. Megvették a legolcsóbb Bentley Continental-t, ami a piacon létezik, hogy aztán rendbehozzák, vagy átépítsék, vagy nem tudom. Ezzel eddig nincs is baj. A gond akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy a gyári 6 literes W12 dupla turbós masina elég rossz bőrben van. Az autót elküldték a Swap-Point főhadiszállására, ahol aztán nem szenvedtek túl sokat a motorral és inkább egy 4,3 literes, Toyota erőforrást, egészen pontosan egy 3UZ-FE V8 blokkot építettek be az autó orrába, majd ezzel együtt a hajtás is módosították és immáron csak hátul kapar a luxusautó. 

Már önmagában ez is elég lenne néhányunknak, de a srácok úgy gondolták, hogy rátesznek még egy lapáttal a dologra és lánctalpassá alakították át a gépet! Igen, jól olvassátok! Lánctalpas Bentley-t készítettek, oldalanként 2,5 méteres hernyótalpak segítségével. 

Ha most bárki is elkezdené ennek az egésznek az értelmét keresni, akkor jobb ha máris feladja, mert egyszerűen nincs. Akartak valami egyedit, extrémet és megszületett ez a furcsa szerkezet. IDE és IDE KATTINTVA megnézhettek pár videót is a projektről! 



 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. május 13.)