Amikor kimondom, ez a Lada 1,5 millió forintnak megfelelő rubelt ér, akkor lehet néhányan hangosan felröhögnek. Bevallom őszintén, elsőre nekem is hihetlennek tűnt a dolog, de ha kicsit jobban belegondolok, simán összejöhet ekkora összeg az évek alatt, még akkor is,ha "csak" egy Ladáról van szó. 
 
A retro autók iránt érzett vonzalom nem múlik, sőt! Egyre nagyobb rajongótábort tudhat magának. Ha pedig körülnézünk az anyaországban, ott meg aztán még nagyobb a rajongás. Pedig nem egy szuperautóról beszélünk. Nem komfortos, nem is erős és annyira kőkorszaki megoldásokkal bír, hogy egy olyan világban, ahol az autók maguktól parkolnak, elektromos motorokkal működnek, már-már nem is lehetne használatban. A nagy francokat! Igenis kellenek ezek a retro csodák! Kell, hogy lelekes fiatalok felújítsék őket és örömüket leljék az építésükben! Az autózás mérföldkövei ezek, amiket nem szabad csak úgy elfeledni. (Na jó, azért van néhány olyan "mestermű" amit azért szívesen elfelejtenénk... hahota
 
Ez a VAZ 21053as modell 1983-as évjáratú és a mai napig az eredeti fényezés borítja a kasznit! A motorteret teljesen kipucolták és a képeken látható fura árnyalatúra fújták ki. Az ültetés miatt pedig 3 centivel emelték meg a motort, ami egyébként komplett kipufogórendszert kapott leömlővel együtt. A karosszéria egyébként még kapott egy első toldatot és hátsó, "kacsafarok" szárnyat, ami Clubturbo gyártmány. A nyitható tetőről nem írnak, de szerintem az sem teljesen gyári, aztán majd a szakértők megmondják. (Kommentben jöhet!) A kerékjáratokban 8,5x14-es Rays Volk Racing mesh felnik forognak, amik tökéletesen illenek az autóhoz mind korban, mind stílusban. Az ültetésről viszont levegős rendszer gondoskodik, így megvan a tökéletes fitment is! Az utastér vörös árnyalatú, a korai 2105-ből és egy MOMO fakormánnyal, valamint Takata övekkel gazdagodott. 
 
Na és, hogy mitől ér 350.000 rubelt? IDE KATTINTVA találtok egy videót, ahol valószínűleg elmondja a tulaj, csak erősen tudni kéne hozzá oroszul. Ettől függetlenül nyissátok meg a linket, mert találtok még képeket a kocsiról! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. június 10.)

Forrás: Lowdaily