A Mazda 3 széria tökéletes városi autó, el lehet vele vinni a gyereket suliba/oviba, elfér benne a heti bevásárlás és meg lehet látogatni a vidéki rokonokat kényelmesen, azonban alapból nem túl izgalmas autó. (Nem ér megsértődni!) Az MPS, Amerikában Mazdaspeed 3, már más kávéház. A 2,3 literes, turbós motor 260 lóerővel már egészen jó alternatívának tűnik, az egyetlen hiba talán az elsőkerékhajtás, de ez mondjuk csak számomra zavaró, úgyhogy lépjünk is tovább. 
 
A képeken egy Mazdaspeed 3 látható, viszont itt már nem biztos, hogy a kanyarvadászat volt a cél. Bud Broman inkább a "stance" kultúra oltárán áldozta fel az autót, viszont úgy, hogy közben nem aggatott óriási toldatokat, diffúzorokat, légterelőket vagy éppen gigantikus hátsó szárnyat az autójára, sokkal inkább azon dolgozott, hogy minden tökéletesen a helyére kerüljön. 
 
Airlift Performance levegős rendszer került az autó alá, 3P vezérlővel és Corksport állítható lengőkarok és MazdaFitment állítható toronycsapágyak kerültek még beszerelésre, hogy a 9-10x18-as Volk Racing GT-N felnik tökéletesen álljanak, amikor teljesen leengedi a tulaj az autót. Apróság, de a tökéletes összképhez szükségesek az 5 mm-es H&R nyomtávszélesítők. 
Kívül Seibon karbon légbeömlő dobja fel a géptető látványát, hátul pedig a hátsó szárny kapott egy karbon betétet, valamint lekapták a hátsó ablaktörlőt, a visszapillantó házát pedig egy ritka, Mazdaspeed darabra cserélték. 
 
Kicsit a teljesítmény környékén is tevékenykedett Bud és Autotech nagynyomású pumpát, Cobb programot, HKS légszűrőt szerelt be. Az utastérben a teljesen egyedi oszloptakarók, betétek, váltózsák dobja fel a látványt, illetve egy TommyKaira váltógomb. 
 
Így már izgalmasabb a látvány, de persze nem mindenki érti, hogy egy alapvetően sportos hot hatch esetében miért kell levegős futómű és ilyen kerékdőlés? Ez a műfaj szépsége. Mindenki máshogy képzeli álomautóját, Bud pedig ebben a formában, Velocity Red Mica színben élvezi az utazást. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Forrás: Mazdafitment