Volvo V50. Tökéletes családi autó, jó vinni vele a gyereket suliba, bevásárlóautónak is ideális, de vajon mennyire jó tuningalap? Erre kapunk most választ Thaiföldről. 
 
Ami elsőre feltűnik, az a durva bodykit, ami a mai, letisztult, "kevesebb több" filozófia alapján épült csodák mellett meghökkentően hat. Azonban ha nem próbálunk meg sosem kilépni a komfortzónánkból, akkor unalmassá válik még a legletisztultabb "showcar" is. Ezért kell haladni és új utakat kipróbálni, úgy mint Smicha Momm Thira. ( Még egyszer nem írom le a nevét!) 
 
A 2011-es V50, 2 literes motorral rendelkezik, amihez, eddig, nem nyúlt a tulaj. (Erre még visszatérünk.) A futóműhőz viszont annál inkább és BC Racing BR Series állítható szettre építettek rá egy Hop-Up Airsus levegős rendszert. Ha már a futóműnél jártak a fékeket is átépítették és elöl EVO VIII, hátul pedig EVO X Brembo tárcsákat szereltek fel, egyedi kerékagyakkal. A kerékjáratokban Work Meister S1 felnik forognak, 9,5x18 ET -5 és 11x18 ET -20 méretben, 225/40 és 265/35-ös Toyo R888 gumikkal szerelve. 
 
Ezekhez a méretekhez készült az egyedi Garage Unique bodykit, ami új első lökhárítót, toldatot, sárvédőket, küszöböket, hátsó diffúzort, hátsó szárnyat, karbon kiegészítőket tartalmaz. Teljesen átformálta az autó megjelenését. Durva és szokatlan, de működik a dolog. 
 
A beltér jelenleg gyári és ahogy korábban írtam a motor is, viszont további változatások vannak tervben, mint például a hátsó üléssor száműzése, versenyülések beépítése, 8 pontos bukócső és a motorháztető alá egy SR20DET implantálása, manuális váltóval. 
 
Ha ezeket megvalósítja a tulaj, akkor egy elképesztően egyedi gép lesz a V50-ből. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. február 12.)

Forrás: Super Street