Az F87 széria is leváltásra kerül, éppen ezért a LIGHTWEIGHT csapata úgy gondolta, hogy szépen kell elbúcsúzni az M2-től, ami a legsportosabb darabja a szériának. Hivatalosan sosem mondták ki, de az M2 az 1M Coupe utódja volt, nagyobb helykínálattal, erősebb motorral, jobb futóművel és fékekkel. A már jól ismert 3 literes sorhat turbóval, alapból, 365 lóerőt ereszt a hátsó kerekekre és 6 sebességes manuál vagy 7 sebességes, dupla kuplungos automata váltóval lehetett kapni, de persze voltak különleges kiadások ( Competition, CS) ahol a teljesítmény és a felszereltség is változott. Az autó a maga 4,5/4,3 másodperces gyorsulásával az M4 területére tévedt és egy jobban megpiszkált darab le is nyomta a nagy tesót, ráadásul könnyebb, kisebb is. 
A LIGHTWEIGHT viszont úgy gondolta, hogy még mielőtt teljesen feledésbe merül a típus, készítenek valamit, amire garantáltan emlékezni fognak mindenhol.
 
A történet 2016-ban kezdődik, amikor a cég egy M2 orrába bepakolt egy S55 motort, amit nem hagytak érintetlenül. Ennek eredménye 598 lóerő és 737 Nm nyomaték volt, amihez ha hozzávesszük az autó önsúlyát, ami 1371 kg és közel 200 kg-mal könnyebb a gyári változatnál, akkor nem kell túl nagy szakértőnek lenni, hogy tudjuk, ez bizony mocskos gyors lehetett. A projekt CSR névre hallgatott, ami a Carbon Sport Race rövidítése. 
Az autó építése közben teljesen megismerték az autót és annak minden részletét és az általuk fejlesztett termékek olyan minőségben készülhettek el, hogy meg is kapták a TÜV bizonyítványt, így simán beépíthetőek bármelyik utcai autóba is később. Ennek köszönhetően pedig a cég 2018-ban egy nagyobb helyre költözhetett és új főhadiszállásukon már újabb fejleszétsekbe is belekezdhettek és így jutottunk el a cikkben szereplő autóhoz. 
 
A Final Edition alapja egy M2 Competition, aminek teljesítménye 740(!) lóerő és 880 Nm! Ehhez alaposan megpiszkálták a motort és olyan alkatrészek kerültek be mint a HJS 2x200 Zeller downpipe és egy komplett LIGHTWEIGHT kipufogórendszer. A kerékjáratokban Titan 7 kovácsolt felnik forognak, 9,5x19 és 10,5x19  méretben. A futóművet közösen fejlesztették az Eibach csapatával és a Pro Street Multi szett teljesen állítható. Az M Performance fékrendszer fém fékcsövekkel és egyedi hűtéssel gazdagodott. 
 
A karosszéria is komoly átalakításokon esett át. Karbonból készültek a sárvédők, a tető és a GTS stílusú motorháztető is. A háromrészes első toldat is szénszálas, csak úgy mint a CS hátsó szárny és a diffúzor is. A beltérben CS üléseket találunk, alcantara-val behúzva és M2 logóval, ami természetesen világítani is tud. Hátul is megtaláljuk ezeket az üléseket, bár nem hiszem, hogy ki lesz használva, mindenesetre menő látványt nyújt. A kormány is az M2 CS-ből érkezett és két darab, kék M gombot is találunk rajta. A kék szín máshol is visszaköszön, pedálok, váltó. Ez egyébként remek összhangban van a rengeteg karbon kiegészítővel. Mivel ez egy manuális változat, ezért a CAE készített különleges váltókart, ami természetesen rövid úton jár. 
 
Ez a modell tökéletes zárása a szériának és reméljük, hogy a következő is hasonlóan jól fog sikerülni. Addig meg ki lehet bírni ezzel a 740 lóerővel is, de szerintem ez a teljesítmény még jó darabig elegendő lesz, főleg utcára. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. április 11.)

Forrás: BMWblog