Thaiföldön elég komoly autó kultúra fejlődött ki az évek alatt. Rengeteg kiegészítő, persze van köztük "Jóskás" is, millió felnivariáció, bodykit-et, futóművek és még sorolhatnám. Ha kicsit jobban körbenézünk, akkor a találkozókon elég durva vasakat lehet látni. (Ehhez ajánlom a Youtube-on található anyagokat!) Már-már megközelítik a japán építéseket, csak éppen a környezet más. 
 
Ennek az autónak a tulaja viszont nem a JDM gépeket részesítette előnyben, hanem egy Ford Fiesta-t és abból is az 5 ajtós változatot, ami azért elég meglepő. Az indok egyszerű. A Fiesta elég népszerű a helyiek számára és amióta Ken Block megmutatta, hogy mit lehet kihozni egy ilyen autóból, megnőtt az igány a fiatalok körében is a Ford iránt. Itt mondjuk nem egy ST az alap, hanem egy 1,5 literes turbós 4 hengeres, ami 111 lóerővel és 140 Nm nyomatékkal és PowerShift, dupla kuplungos automata váltóval rendelkezik. 
 
Ami elsőre feltűnik, az a különleges fóliázás, illetve a szélesített bódé. Ma már mindenhez IS lehet kapni widebody szettet, ehhez  kocsihoz viszont egyedileg készült mindent. Ezt még kiegészíti az új első lökhárító és a hozzátartozó koptató, a hátsó diffúzor, a hátsó szárny is. Fekete Ford emblémák, fekete-fehér versenyautó stílusú fóliázás zárják a sort. A motor K&N légszűrőt, rozsdamentes kipufogórendszert kapott. 
 
A gyári futómű helyére levegős rendszer került K-Stance alkatrészek felhasználásával valamint H-drive S-Spec gátlókkal. A kiszélesedett kerékjáratokban, háromrészes Work Modex Deerfield felnik forognak 9x16-os méretben, 205/45-ös Nankang NS2 gumikkal szerelve. 
 
A belteret teljesen kipakolták, pont úgy mint ahogy egy rendes versenyautóhoz illik. Alu taposók, bukócső, Bride Stradia II ülések, Fatlace/Vertex limitált kiadású kormány és Works Bell, gyorscsatis kormányagy, valamint G-Force biztonsági háló jelentik a változást, illetve a csomagtérben találjuk a levegős rendszer elemeit is. 
 
Igazi showcar-t csinált a fiatal tulaj a Fiesta-ból! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. január 27.)

Forrás: Fast Car