Amikor az ember olyan autót keres amit lehet hétköznap használni, találkozókon is megállja a helyét és akár a nagyit is elvihetjük vele vásárolni anélkül, hogy közben végig azt hallgassuk, mennyire kényelmetlen és pattogós a kocsink, akkor azért eléggé leszűkül a kör. Illetve ott van még az a lehetőség, hogy két autót veszünk, amiből az egyik mindennapos használatra, a másik pedig hobbiautó célokra lesz megfelelő és mindjárt minden gond megoldódott. 
 
Mikhail Komarov nem csak megtalálta a tökéletesen univerzális autót, de elég kemény körülmények között le is tesztelte. Használja télen-nyáron, szállított vele snowboard-ot és bringát is és építkezésekre is járt már vele, mivel ez a munkája, aki pedig járt építési területen, tudja, hogy ott elég mostoha körülmények között kell közlekedni. Ráadásul immáron 13 éve nyúzza az autót, aminek semmi baj és jól viseli a megpróbáltatásokat. 
 
Mikhail 2007-ben olyan autót keresett, ami 4 ajtós, megbízható és jól is néz ki. A német márkák mindegyikét megnézte, de valami mindig hiányzott. A nagy keresgélés közben talált rá a Lexus IS-re, viszont nem találta megfelelő alanyt, így került képbe a Sport Cross, ami a kombi változata a modellnek. Természetesen a gyári túl unalmas lett volna, ezért a 13 év alatt változott pár dolog. 
 
Az autó Németországból érkezett és a gyári, 1G-FE motor dolgozott, aminek a 155 lóereje arra elég, hogy eljussunk A-ból B-be, de azért nem okoz túl sok izgalmat, ezért inkább 1JZ -GTE került beépítésre egy JZX110-ből, utcai kerámia kuplunggal, W58, 5 sebességes váltóval és Torsen diffivel. Mivel azért ez mégis egy utcai autó, ezért a futóműnél a levegős rendszer jöhetett számításba. A rendszer elemei a pótkerék helyén és a csomagtartó, oldalsó tároló rekeszeiben kaptak helyet. 
 
Megvan a motor, most már földre lehet engedni, de kellenek megfelelő kerekek is. Japán autó alá pedig mi más illene, mint igazi japán felnik? Az SSR SP1 görgők, 9 és 10x18 méretben, 225/40 és 245/40 gumikkal szerlve töltik ki a kerékjáratokat. 
 
Az autó letisztult, nincs rajta semmi felesleges. A felniválasztás hibátlan, a levegős rendszernek hála pedig, minden célra tökéletesen alkalmas maradt az autó. Kell ennél több? 
Ja igen, még több kép! KATTINTSATOK IDE! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. szeptember 06.)

Forrás: True Fitment