A Bimmerfest, Európa legnagyobb BMW találkozója. Hollandiában tartják, és ide az összes rajongónak egyszer legalább kötelező kilátogatnia! Egy ilyen eseményen nem lehet egy szép állapotú, korhű tuninggal ellátott autóval kitűnni, vagy legalábbis nem egyszerű feladat, hiszen olyan építéseket gurítanak ki hobbitunerek vagy éppen komolyabb cégek, amikkel nehéz felvenni a versenyt! A képeken látható E36 is pont ilyen.

Aki ismer, tudja, hogy E36 rajongó vagyok, de nem az a fajta, aki hanyatt vágja magát egy letisztult, gyárias megjelenésű darab láttán. Félreértés ne essék! Imádom őket, elismerem a beleölt energiát, időt és pénzt, viszont nekem kell, hogy az adott autó kilógjon a sorból. Ne legyen hétköznapi. Legyen szó a külső megoldásokról vagy éppen a motortérben rejlő technikáról. Ez az E36 pedig mindent tud, amitől instant beindul a nyálelválasztásom!

A német Unlimited Auto alkotásának alapja egy gyönyörű 320i piros (hellrot) kupé, aminek már a karosszériája is különleges. Manapság mindent is szétszélesítenek, de nálam már kicsit túl van tolva a Pandem kit, meg a többi cucc. Az overfenderes megoldások tetszenek talán a legjobban, (lásd Felony Form) mert ott nem túlzó a látvány, és a szélesítések lehetőséget biztosítanak a szélesebb kerekek felszereléséhez. Itt viszont az E36 M3 GTR formavilága köszön vissza, ami iszonyat jól néz ki így 2024-ben is. Ráadásul nem csak szélesebb, de nagyobb átmérőjű felnik felcsavarozása sem okoz gondot, mert a bodykit felpattintása előtt, alaposan megnagyobbították a kerékjáratokat. Így már vidáman elférnek az egyedi, háromrészes 19-es felnik, amik fekete Carline közepeket kaptak, és óriási peremekkel szerelték őket. (+1 pont az óriási peremekért!) A különleges görgők mögött rendesen kitöltik a helyet a Brembo fékek.

Kell is a fékerő, mivel a gyári 6 hengert megduplázták, és ha ez nem lenne elég, ráaggattak két csigát is biztos, ami biztos alapon. Az M70 erőforrás volt az első sorozatgyártású motor a BMW történelmében, amit 1987 és 1996 között szereltek a cég zászlóshajóiba, például az E32 750iL modellekbe. Érdekes, hogy mennyire tökéletesen elfér a kétszer akkora motor a hármas orrában, és még a turbók is tök jól elférnek. Mondjuk a 10-es fejet ne ejtsük le, mert valószínűleg akkor láttuk utoljára. Minden mm ki van használva. Természetesen a motort szétkapták és a belső is megkapta a megfelelő törődést, hogy egy nagyobb gázadásra ne akarjanak a dugattyúk föld körüli pályára állni, hiszen az 1012 lóerő és 1182Nm nyomaték rendesen megterheli az alkatrészeket!
Jelenleg az a cél, hogy utcán is könnyedén lehessen használni az autót, mivel jelenleg nehéz aszfaltra vinni az erőt, ugyanis, ha határozottan lenyomjuk a gázpedált, akkor még harmadik fokozatban is csak füstölnek a 305-ös hátsó gumik, és nem csak álló helyzetből képes erre a mutatványra a kupé!

Még több képet IDE kattintva találtok! 

 

 

Forrás: Streetwell