Az új Supra nagyon megosztotta a rajongókat. A gyártó kapott hideget-meleget. A kommentek között főleg a 2JZ került szóba mint lehetséges motor és mindenki várta már az első, ilyen jellegű átalakítást. A modern kor követelményei miatt nem kerülhetett beépítésre egy 30 éves motor, ezért választották a BMW 6 hengeres erőforrását. Azonban a Toyota-nál is tudták, hogy hamarosan, valaki be fog építeni egy JZ motort az új Supra orrába. Most pedig kijelenthetjük, hogy megvan az első olyan új Supra, amiben a legendás 2JZ szuszog! (Az internet ki is égett tőle!) 

 

Daigo Saito neve biztosan nem ismeretlen az olvasók számára, de ha valaki nem tudná, akkor csak annyit mondok, hogy az úriember profi drifter. A D1GP-ben és az amerikai Formula Drift szériában is versenyzik, elég jó eredményekkel. Saito elintézte azt, hogy még a hivatalos forgalmazás előtt rátehesse a kezét egy A90 Supra-ra! 

Saito szoros együttműködésben dolgozik a HKS-sel, úgyhogy igyekeztek a legtöbbet kihozni a motorból, amivel még használható is maradt a Supra. Saito és a HKS 800 lóerőre számít, keréken mérve,  amitől ma már senki sem kapja fel a fejét, hiszen nem ritka az 1000 lóerős teljesítmény manapság, viszont azok az autók vagy gyorsulásra épültek, vagy csak pózolnak vele és egyszer-egyszer elrúgják, csak hogy mindenki nyáladzani kezdjen. A 800 lóerő driftre pont tökéletes! 

Az autó többi része viszont durván átalakult, ami nem meglepő, hiszen ez egy versenyautó.  A hűtők hátrakerültek a jobb hűtés miatt és mellesleg rohadt jól is néznek ki a karbon keretbe építve. A kész autó kapni fog egy hatalmas szárnyat, szélesítéseket és agresszívabb első illetve hátsó lökhárítókat. Az átalakítás 42 napot vett igénybe és ebben benne van a fejlesztési idő is.

Saito a 2019-es szezont ezzel a kocsival akarja végigtolni. A kis méret és a rövid tengelytáv miatt egy igazán jól vezethető autó az A90, csak éppen a BMW B58 motorja annyira új, hogy még nem lehet túl sok mindent kapni hozzá. (Persze ha lehetne, akkor is a JZ került volna bele.hahota) Márpedig egy olyan embernek elhiszünk mindent, aki 1000 lóerős GT-R, Lamborghini Murcielago vagy éppen Ferrari 599 kormánya mögött ért már el sikereket, legutóbb pedig egy szintén JZ blokkos Lexus SC-vel uralta az amerikai driftbajnokságot. 

Eddig nem mindenkinek tetszett az új Supra, viszont a driftre épített verzió már sokkal izgalmasabb, ráadásul ezzel a motorral mindjárt megnyugszanak a rajongók is. Saito és az A90 március 23-án és 24-én lesz látható a D1 Grand Prix All-Star Shoot-Out versenyen, Tokióban. 

IDE KATTINTVA pedig találtok egy videót is az autóról használat közben.  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. március 12.)