A prágai beszámolóban már említettem, hogy ott sincs minden évben annyi újdonság mint ahogy gondolná az ember, viszont ami új, az ütős és meglepő!  Így volt ez a képeken látható Toyota esetében is. 

Először nem tudtam mit is látok pontosan. Annyi biztos volt, hogy valami klasszik japán gép, de kellett pár perc, mire felfogtam, hogy ez egy Toyota. Aztán hátrasétáltam, hogy  pontos típust is megfejtsem. Kétajtós Carina..... sose hallottam róla! A tulaj elmondása szerint is nagyon ritka darab, ilyen formában pedig, megkockáztatom, az egyetlen a környéken. 

Az egész egy alapos felújítással kezdődött, aminek köszönhetően, olyan az autót, mintha új lenne. Aki ismeri a régi japán gépeket, annak talán nem újdonság, hogy ezeke a vasak szerettek rozsdásodni, úgyhogy itt is volt mit szétvágni és kicserélni. Ezt követte a teljes fóliázás, aminél ugyanzt a színt használták, mint a tulaj másik autóján, a 350Z-n látható krémszínű anyagot. Felkerültek a szélesítések, a rajtszám és a csíkok, illetve a sárvédőre költöztek a visszapillantók valamint az eredeti, japán fénszórókat szerelték be. A beltér is teljes felújításon esett át, fa Raid kormány és új óracsoport kapott helyet. 

A motorháztető alatt már nem a gyári, hanem egy 1,8 literes 3TC motor dolgozik, ITB-vel, ami egy Yamaha R1-ről érkezett. 4-1 leömlő és komplett rozsdamentes kipufogórendszer, polírozott elemek zárják a sort, a motorhoz pedig a Deluxe verzió, 5 sebességes váltója csatlakozik. 

A futómű teljesen egyedi építés és mostm ég #static módban van használva az autó, a kerékjáratokban pedig kétrészes, Weds Fezan Mesh felnik forognak, amiknél korhűbb és jobban passzoló darabot nem igazán lehetett volna találni. 

Reményeim szerint ez a Toyota is ott lesz jövőre az AMTS-en és Ti is megcsodálhatjátok majd közelebbről!