Amióta a Hellcat motort bemutatták, egy autó sincs biztonságban és ez hatványozottan igaz a klasszikus, amcsi izomautókra is. Persze azért ne gondoljuk azt, hogy ezt egy hétvége alatt, a haverokkal, néhány doboz sör mellett meg lehet oldani, mert az eredeti kaszni valószínűleg szétszakadna egy nagyobb gázadásra. 

A Schwartz Performance sem így oldotta meg a dolgot, hanem fogták a csupasz karosszériát és teljesen új, egyedi, G-Machine alvázat készítettek a projekthez, ami megkapta a modernebb kormányművet, Ridetech állítható futóművet és az új stabilizátorokat, így pedig a vezetési élmény már egyáltalán nem kőkorszaki. Ezután fogtak egy kiflibe hajlított új Chargert, kikapták belőle a 707 lóerős Hellcat motort, felszereltek egy teljesen egyedi kipufogórendszert és egy GM 4L80E váltót kapcsoltak az erőforráshoz US-Shift vezérlővel, hogy aztán az erő eljusson a 3.70-es TrueTrac diffibe. 

A motor kapott azért pár egyedi megoldást, másik kartert, új trafókat és végül ezüstre fényezték amit csak lehetett, hogy a kék motortérben igazán jól mutasson. A következő lépés a jobb fékek felszerelése volt, úgyhogy négy darab, 6 dugattyús Baer nyereg és 355-ös tárcsák fogják vissza a masinát. Ezután felkerültek a felnik, amik Forgeline GT3C darabok és klasszikus Barracuda közepeket kaptak. A méretüket sem szabad kifelejteni a felsorolásból! Elöl 8,5x18, hátul pedig 11x18. 

Ezt követte a fényezés, amit a BMW palettáról választottak és a Tanzanite Blue Metallic fantázianévre hallgat, de hogy a rajongók ne akadjanak ki teljesen, felkerült egy hokiütőszerű csík is. A sort egyedi műszerfal, amiben alu és karbonbetétek kaptak helyet, AutoMeter műszerek, Flaming River kormányoszlop, Procar ülések, Lokal váltókar zárja, a szórakoztatásról pedig dupla DIN Pioneer fejegység gondoskodik. 

Biztos kimaradt valami, úgyhogy IDE KATTINTVA nem csak képeket, de teljes leírást is kaptok az autón történt módosításokról, de elég megnézni az átalakítás folyamatairól készült sorozatot!