Ha jobban körülnézünk, akkor főleg a Civic, Integra, CRX kedvelt a Honda tunerek között. Van még az S2000 is, de ahhoz már kicsit több zseton kell. Amiből viszont nincs túlzottan sok, az a Prelude. Nem is tudom mi lehet az oka. Az biztos, hogy amikor megjelent, drágább volt, mint a CRX vagy a Civic, nem is kevéssel. Így a fiatalok inkább az olcsóbb változatokat választották. Ráadásul a 4WS (négykerék kormányzás) modellek, még többe kerültek, úgyhogy a 3Gen Prelude-ből nem látni túl sokat, és módosított változatból is keveset találni a találkozókon. 

A Thaiföldön élő Satit Suwantong egy 4Gen boldog tulaja volt még 2005-ben. Imádta a kocsit, de az igazi álom a 3Gen volt. A gond csak annyi, hogy ebből a modellből alig találni Thaiföldön, így amikor 4 évvel ezelőtt talált egy eladó példányt, nem gondolkodott sokáig és azonnal lecsapott rá! Egy darabig élvezte a 88-as évjáratú autót és boldogan használta, azonban fokozatosan kialakult egy kép a fejében és lelki szemeivel látta már, hogy bizony ezzel a kocsival gyorsulási versenyekre fog járni. 

Ez a típus nem tartozik a legideálisabb drag autók közé, persze lehet kapni hozzá kiegészítőket, amivel könnyebbé és gyérsabbá válik, de Satit eleve valami egészen más utat képzelt el magának és autójának. A legtöbben H22 vagy F20B motort építenek be, de emberünk inkább a K24 blokkot választotta. A súlyelosztás is fontos volt, ezért új, egyedi tartóbakokra volt szükség, hogy lehetőleg minél előrébb kerüljön a motor. Ezzel egyidejűleg, kisebb hűtőre is szükség volt, mert a tütesor miatt a gyári darab nem fért volna el. BC tengelyek, szeleprugók, Manley hajtókarok, Wiseco dugók, egyedi Bangmod leömlő, ARP hengerfej csavarok, GReddy hűtő jelenti a főbb változtatásokat. A motorhoz K20A váltó csatlakozik GT Garage, 5 sebességes rövid áttételekkel, Tilton kuplungtárcsákkal és DriveShaft Shop féltengelyekkel. A lassításról Strange Engineering tárcsák és betétek gondoskodnak. A futómű egyedi gátlókat és rugókat kapott, valamint poliuretán szilenteket. A tengelyek végeire Gaia MMXV felniket csavaroztak, de előtte a kerékagyakat átalakították 5 csavarosra. A 7,5x17-es görgőket Rays kerékanyák rögzítik, a felnik pedig, húsosabb 225/45-ös Toyo R888R gumikat kaptak. 

A külső tekintetében nem történtek nagy változtatások. Alapból kifakult, piros bódé volt, néhány fekete elemmel tarkítva. Satit úgy döntött, hogy nem fog feltűnő színű autót varázsolni a Prelude-ből, ezért mindent feketére fényezett. A feketeséget egyedül az ezüst díszlécek törik meg. Egyedi első toldat került felszerelésre, hátul pedig Password JDM gumi rögzítők fogják le a csomagtérajtót. A géptetőt kivágták, hogy a motor tökéletesen elférjen, illetve a kipufogó is itt "figyel" ki és engedi hangját és a gázokat a levegőbe. 

Az utastér sem kevésbé spártai, de nem is várhatunk mást egy olyan autótól, amit arra építettek, hogy leheteőleg minél gyorsabban teljesítse a 400 métert. Miután teljesen kipakolták a belteret, ezüstre fújták le a csupasz felületeket. Mindössze egyetlen Technocraft karbon versenyülés kapott helyet. Mugen kormány, Works Bell Rapfix GTC kormányagy, K-Tuned váltó, Zoom visszapillantó, komplett csövezés veszi körül a sofőrt. Az AIM digitális műszeregység az alcantaraval behúzott műszerfalban kapott helyet és mindenről tájékoztatja a pilótát, akinek a bal oldalán található az üzemanyagtartály és az akksi. 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! A beltér külön megér egy misét!



 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. február 07.)

Forrás: Super Street