Az E36 ma már legalább annyira, ha nem jobban, kult gép mint az elődje az E30. A fiatalok kedvelt autójává vált, mivel hátul hajt, szépen szól a sorhat és kortalan a forma. Ezzel viszont azt sikerült elérni az eltelt évek alatt, hogy kikoptak az E36-ok és ma már egy szép állapotú kupéért is csillagászati összegeket kérnek el, a gyári kiegészítőkről nem is beszélve. 
 
Carlos Gomez, egykori BMX-s arc, sosem akart Golf-ot, Polo-t vagy Caddy-t magának, sőt! nem akart elsőkerék hajtású autót. Ehhez képest vicces, hogy egy dízel Clio-val kezdte autós pályafutását. Később aztán vett magának napi hasnzálatra egy E36-ot a játszós kocsija pedig egy Ford Capri volt. Kis ugrás az időben és máris egy E46 M3-ban ült, viszont az élet úgy hozta, hogy aztán újra E36-ba kellett visszaülni és kettő is volt, mindkettő kabrió, finoman módosítva, leültetve, szép felnikkel stb. Egy bartája kertjében figyelt fel egy Alpine White kupéra, ami egyébként elég rossz állapotban volt, viszont a 323i nem hagyta nyugodni emberünket. A sors megoldotta a dolgot, mivel Carlos összetörte az akkori kabrióját és ez volt az a helyzet, amikor megegyezett a barátjával és hazavitte a leharcolt kupét. 
 
A kocsinak nem volt egy ép eleme, a fehér összes árnyalatában "pompázott", de még így is nagy volt gerjedés a kocsira. A sérült elemek cseréje, M-es első lökhárítók, küszöbök, vastag díszlécek, LTW hátsó szárny és Fancywide diffúzor került az autóra és egy teljes fényezést is kapott. A sárvédőket megfelelően peremezték, hogy a tervezett kerekek simán elférjenek majd. 
 
A futómű levegős és Airlift Performance elemekből áll. Ezt egészítik ki az állítható lengőkarok, toronycsapágyak. A sort Powerflex poliuretán szilentek, erősített M3 bölcsők folytatják, majd jöhettek a felnik, amik AC Schnitzer Type 1 görgők, 9,5x17 ET14 és 10x17 ET7 méretükkel rendesen kitöltik a kerékjáratokat. A felnik 6,5"-os harangokkal és 3 valamint 3,5"-os polírozott  peremekkel vannak szerelve, ezüst közepekkel. Ezekre 215/35 és 225/35-ös gumikat húztak, mögöttük pedig az E46 330i fékek és fém fékcsövek lassítják az autót, 325-ös és 276-os tárcsákkal. 
 
Az M52-es motor megkapta az M50 szívósort és a nagyobb pillangószelepet, a 328i rószaszín injektorokat, Scorpion M3 kipufogót. A diffit felújították, de ez már nyitott, mivel vásárláskor hegesztett volt, amivel nem volt élmény közlekedni. Könnyített lendkerék, short shifter folytatja a sort. Ezután még a beltérben történt pár változtatás. M3 "Vader" ülések, Nardi fakormány és a hozzátartozó váltógomb, fekete tetőkárpit és oszloptakarók kerültek beépítésre. A levegős rendszer vezérlője a hamutál helyére került, a csomagtartóban pedig a pótkerék helyére építették be a rendszer egyes elemeit, egyedül a tartály van feltűnő helyen. 
 
Ha jól megnézzük a kocsit, akkor semmi olyan nem történt, amit ne láttunk volna korábban. Rutinfeladatnak is nevezhetnénk, de ha a kiindulási pontot nézzük, akkor egy nagyon durva átalakulás történt Carlos kezei alatt. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. szeptember 12.)

Forrás: Fast Car