Klasszikus amerikai izomautó építésekből sem volt hiány a SEMA-n! Mindenféle stílusban megépített, bivalyerős V8 motorokkal szerelt gépek mellett pick up-ok és terepjárok is láthatóak voltak a kiállításon. Engem mondjuk a klasszikus izomautók jobban vonzanak, ezért amikor meghallottam, hogy a Ringbrothers milyen vasakat gurított ki az eseményre, rögtön beindult a nyálelválasztásom. 

A Ringbrothers minden évben megadurva autókat készít a SEMA-ra és most elég sok helyről lehetett hallani, hogy mindenkinél jobbak is voltak. A Valkyrja egy 1969-es Camaro, ami egy megadurva pro touring. 

A nevet szándékosan így írták. A sima Valkűr vagy ahogy angolul kéne írni Valkyrie túl egyszerű lett volna. A nevet Óészaki nyelven (Old Norse) írták, ezzel is jelezve, hogy a tulaj Európából érkezett, egészen pontosan Belgiumból. Úgyhogy aki kicsit szerencsés, akár élőben is láthatja majd, ha éppen arra jár. Ennyi elég is a háttértörténetekről, nézzük magát az autót! 

A BASF standján kiállított autó, majdnem minden eleme karbonból készült, amit 3D nyomtató segítségével készítettek el. Ezt kiegészíti még rengeteg CNC-vel készített alkatrész is kívül-belül egyaránt. Egyedi géptető, légbeömlőkkel, új front, karbon és fém elemekből, újratervezett első lökhárító és egy óriási karbon toldat. Tovább haladva megakad a szemünk a visszapillatnó tükrökön, amik a formatervezés csodái! A tető és az A illetve a C oszlop is szénszálas anyagból készült, hátul pedig két darab üzemanyagsapkát is találunk. Az egyikbe átlagos benzint tölthetünk, míg a másikba versenybenzint és ezt jelzik is, Pump és Race megjelöléssel. Persze ez is karbonnal van körülölelve. A középen kivezetett kipufogók felett is egyedi lámpákat találunk, alul pedig karbon diffúzor zárja a sort. Érdekes apróság a "Carbonated" felirat a kipufogóvégek alatt. Az autó egyébként a TOTOPKG névre hallgató BASF árnyalatot kapta. 

A géptető alatt 6,8 liters LS3 V8 dolgozik, amire egy 2,9 literes Whipple feltöltőt is felszereltek és így 890 lóerőt lehet elszabadítani a gázpedál lenyomásával. A motorhoz 6 sebességes Tremec váltó csatlakozik, ahonnan John Industries, 9"-os hídhoz érkezik az erő. A tengelyek végein HRE felnik forognak, mögöttük pedig BAER fékek lassítják a kocsit, fúrt-mart tárcsákkal. A Detroit Speed Engineering futómű felel a biztos úttartásért, az autót pedig a Flowmaster és Super 44 elemekből álló kipufogórendszernek köszönhetően lehet már messziről hallani. 

A belteret is átdolgozták. A bőr sportülésekbe Impact övek szorítják a sofőrt és utasát. Csapottaljú HRE kormánnyal lehet irányítani a kocsit és egyedi váltókar segítségével pakolgathatjuk a sebességeket, mert ez bizony manuális váltós darab! A műszerfalat teljesen bebőrözték, de ide is jutott egy kis CNC munka. 

Egyszerűen zseniálisat alkottak megint a Ringbrothers-nél, az autó pedig méltán lett az idei Battle of the Builders megmérettetés első helyezettje! Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  

Forrás: Carstyling.hu