Az első kérdés leginkább az, hogy vajon Carrol Shelby is büszke lenne erre a termékre? 
 
Az a helyzet, benzinvérűség ide vagy oda, de egyre több elektromos átalakítás lát napvilágot és ezek közül sok a klasszik alapra építkezés. Kezdetben nem rajongtam érte, de ahogy fejlődik a dolog, már nem nézek annyira furcsán ezekre a gépekre mint korábban. 
 
A Superformance "Electric Snake" viszont merész húzás volt és megosztotta rendesen a közönséget. A cég egyébként hivatalos licenc alatt épít Cobra-kat és többféle motor közül lehet választani,  ( Ford 302, 351, 460, 427/428) de amúgy tökmindegy melyiket kérjük a vezetési élmény garantált mindegyik modellben. Az MKIII E Electric Snake a Tesla által, egyedileg átalakított akkumulátorokat kapott, amiket az autó orrában helyeztek el. Maga a motor hátul található és kicsivel több mint 2000Nm-rel képes megindítani a kocsit. Magáról a motorról nincsenek pontos információk, de azt rebesgetik, hogy Plaid-től érkezett és olyan erős, hogy nagyjából az össze Superformance modellnek kifújná az orrát, még az olyanoknak is, mint az 1969-es Ford GT replika. 
 
A futómű ugyanaz mint a robbanómotoros verziók esetében. Elöl hátul független felfüggesztés, ami állítható és az első a Bilstein-tól érkeztek. Kívül annyi a különbség, hogy nincs oldalt kivezetett kipufogó és a motorháztetőre sem került "púp". A töltőnyílást az üzemanyagbetöltőnél helyezték el, ami egyébként nagyon szép munka és kiváló ötlet volt. Egyedül a géptető alatti látvány miatt lankadhat a lelkesedés, mivel ott aztán tényleg nincs mit nézni. 
 
Az biztos, hogy nem úgy fog libabőrt okozni, mint az eredeti verzió, viszont olyan dinamikus lehet, hogy rendesen kapaszkodni kell a kormányba. 
Azt mondod, mit neked 2033Nm? Semmi gond! Már készül egy másik verzió, amiben kettő motor fog dolgozni, összkerékhajtással fog rendelkezni és 4067Nm nyomatékot fog leadni. Nem is tudom azt már kinek építik....... 
 
Még több SEMA tartalmat IDE KATTINTVA találtok!