Amikor kikerültek az első képek erről az autóról, sokan kommentelték, hogy ez olyan, mint a Cobra című filmben Stallone autója. Nos, ez nincs teljesen így, de azért akkorát nem tévedtek. Ez egy 1949-es évjáratú Ford Tudor, Cobretti felügyelő pedig egy 1950-es évjáratú Mercury Monterey, erősen átépített változatával üldözte a bűnözőket. Annyiban van csak hasonlóság, hogy mindkettő népszerű a hot rod építők körében és akkoriban lead sled-nek (ólomszánnak) vagy cipősdoboznak nevezték őket, amiből az előbbi a nehéz önsúlyra utal. A '49 és '51 között épült Ford és Mercury modellek voltak a legkedveltebbek. A képeken látható autó viszont valami egészen más kategóriába illik és rettentően beteg építés. 
 
Az autó John Malozsak álmának beteljesülése. Ő és csapata, a Maniacs Garage nagyon durván keverte a régit az újjal. Egyszerűen fogalmazva: egy 2008-as BMW 335i-re építették rá az 1949-es Ford tudor kasznit, ami messze nem tökéletes, de ez nem egy klasszikus értelemben vett showcar, hanem inkább igazi élményautó, old school megjelenéssel és modern technikával. Az autó beceneve is érdekes: Born 49ain. 
 
A mutatvány nem volt teljesen egyszerű. Kezdjük ott, hogy a Fordot le kellett rövidíteni, közel 18 centiméterrel. A másik nagy különbség az alvázszerkezetben található, úgyhogy a BMW esetében a küszöböket és a tető le kellett vágni, ami sokat ront a merevségen, de szerencsére, a műhelyben orvosolták ezt a problémát. Ezután feldobták a Ford kasznit, de előtte megszabadították a fényezéstől és fémig csiszolták az egészet, egyedül a króm elemek kaptak fekete fényezést. (a fényszórók keretei, a hűtőrács, ablakkeretek, de a hátsó szárny, első splitter, küszöbtoldatok valamint a géptetőn kikandikáló turbó körüli műanyag elem.) Külön érdekességnek számítanak a fekete BMW jelek az autó elején és hátulján valamint a LED-es fényszórók és hátsó lámpák. 
 
A csapat a gyári N54B30 kódjelű, soros 6 hengeres, dupla turbó motort vette kezelésbe. Doc Race leömlőt szereltek fel, ettől néz ki a Garrett MotionG30-700 a géptetőn, felkerült egy szintén Doc Race szívósor, és a biztos működést Burger Tuning JB4 és a Fluent Tuned programozása biztosítja. Az utastérben megmaradt a BMW kormányoszlop, a műszeregység és még a légkondi is a saját kezelőjével! Ezeket fémből épült műszerfalba építették be, amit szarvasbőrrel húztak be, amiből az ajtókárpitok is kaptak gazdagon. A sofőr és utasa, egyedi, piros Status ülésekben élvezheti az utazást, amik megkapták a Status és Maniacs Garage hímzést is. A U-Weld It Autopower Safety által készített bukócső is a biztonság miatt került a kocsiba és BASF bronz színt kapott beszerelés előtt. 
A futómű sima E90 állítható szett. Ez engedi rá a kocsit az egyedi Hostile Wheels felnikre, amik elég masszív méretekkel rendelkeznek. Elöl 12x20, hátul pedig 14x20 és ezekre 305/30 és 345/25-ös Toyo Proxes T1R gumikat húztak. A felnik peremeinek a szélébe Hostile és Maniac feliratokat vésték bele. 
 
Az autó nem nyert a SEMA-n semmit, viszont nagyon sok rajongót szerzett magának, mivel a hobbiépítők imádták a projektet, az ötletet és a kivitelezést. 
 
További SEMA tartalmakat IDE KATTINTVA találtok!