Kicsit korábban, de még idén jelentették be az új GR86-ot és akik kilátogattak a SEMA Show-ra, azt gondolták többet fognak látni belőlük, ehhez képest, nagyjából kettő értékelhető változat volt kipakolva. Egy BRZ, ami technikailag ugyanaz mint a GR86 és egy japán belpiacos GR86 ami a Cusco standján volt látható és Pandem kittel volt szerelve. Azonban ha ez nem lenne elég, akkor a Cusco még egy AE86-ot is intézett az új modell mellé, amivel tökéletessé tették a kiállítási területük ezen részét. 

Az AE86-ok ára elszállt már és egyre ritkábban látni ilyeneket, de ez a példány még durvább és ha nagyon sok pénzünk van, akkor valahogy így néz ki egy felújított, makulátlan állapotú Hachi. A kétszínű fényezés kötelező és korhű, de az Impulse karbon kiegészítők még ezen is tudnak javítani. A géptetőt és a bukólámpák házát cserélték szénszálas darabokra, de mivel a karbonból sosem elég, így a tető és az ajtók is ebből készültek, de ezeket lefényezték. A lökhárítók, sárvédők és fényszórók nem felújított darabok, hanem a Restore-Parts.com termékei. 

A kerékjáratokban nem Watanabe felnik forognak, hanem kicsit modernebb, Work Meister CR01-ek, 8x15-ös méretben, 195/50-es Toyo Proxes R1R gumikkal. A háromrészes görgők mögött felújított fékek lassítják a kocsit, Endless betétekkel, TEC-ART Super Slit tárcsákkal és a jobb hatásfokot fém fékcsövek biztosítják. A futómű KW termék és még pár Cusco kiegészítő került beépítésre. 

A beltérben nincs repedezett műszerfal vagy kopott ajtókárpit. Mindent felújítottak és Bride huzattal láttak el. 

A motorháztető alatt a TEC-ART által épített 7AG motor található a cég által gyártott fő- és vezérműtengelyekkel, Toda szelepekkel. A motor tetején ITB-t találunk, ami baromi jól szólhat és a biztonságos működést Motec M130 garantálja. Az erő Toda kuplungon és lendkerekeken keresztül jut el a hátsó kerekekhez. 

A GR86 megkapta a Pandem szettet, ami egyébként remekül áll az autónak, bár sok embernek még szoknia kell a kocsit szögletes formákat. Az első, óriási, légbeömlő ugyan könyörög egy megfelelő méretű intercooler-ért, de biztosak lehetünk benne, hogy a tulajok meg fogják ezt oldani a jövőben. A megnövekedett kerékjáratokba hatalmas peremekkel szerelt, 18-as, fekete BBS felniket szereltek fel, 255/35-ös méretű Advan 052 gumikkal. Hátul egy méretes diffúzor és hátsó szárny zárja a sort, illetve ott van még a Fujitsubo kipufogórendszer, titán végekkel. 

Kellemes látvány a két autó egymás mellett és tökéletesen látszik, hogy mekkora különbség van a klasszik és modern modellek között. Neked melyik tetszik jobban? Írd le kommentben! 


 

Forrás: Carstyling.hu