Sung Kang aka Han, nem csak a filmvásznon rajong az autókért, hanem a magánéletben is. A klasszikus japán gépek pedig igazán közel állnak a szívéhez. Ez a rajongás és persze a Halálos Iramban sorozatban játszott karakter miatt nem engedheti meg magának, hogy akármilyen autókkal mutatkozzon és 2015-ben minden a Fugu Z-ről szólt. Rá egy évvel is új projektet mutatott be, majd 5 évvel kihagyás után ismét kiállított egy autót a SEMA Show-n, ami már egy teljesen más jellegű építés a korábban látottaknál.

Persze a Fugu Z szelleme még mindenhol ott van és egy garázsban jelenleg is folynak a munkálatok, ahol  GReddy Performance termékekkel épül át a korábban szívó motor turbóssá, de erről még semmi biztosat nem tudni. Azonban a háttérben készült egy másik Z is, ami a képeken látható darab és ez talán nem kapott akkora figyelmet mint a fehér változat, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé minőségi munkát végeztek volna rajta. 

Az egész egy alapos felújítással kezdődött, mint minden normális restomod építés esetében, aminek a végén sikerült megszabadulni minden rozsdától és horpadástól. Maga az autó egyébként nem annyira agresszív, mint a Fugu Z, mivel ez a Safari modellek tiszteletére készült. Ugyanis 1971-ben a Datsun egy 240Z-vel tért vissza a rally világába: az előző évben egy Datsun Bluebird-del sikerült megnyerni a bajnokságot és 71-ben a Z-vel is sikerült a legjobbnak lenni, úgyhogy ezzel rögtön két dolgot is kipipált a gyártó, egyrészt az első "visszatérő bajnok" volt (back to back champion) másrészt az első olyan új frissen debütáló típusnak számított, ami rögtön az első bajnokságban első helyezést ért el. Ezek pedig komoly mérföldkőnek számítottak a Datsun életében, mivel ezek alapozták meg a Z sikereit a későbbiekben. 

Kang a Marketplace felületén találta a kocsit, amit apa és fia akart egyszer megépíteni és lemásolni a rally változatot, de aztán hiába volt meg a festés, a lámpák és a matricázás, az autó évekig érintetlenül állt és várta a sorsát. A vásárlás után az autó megkapta Doc Z becenevet, ami utalt az előző tulaj orvos édesapjára és a jövőbeni "műtétekre". A legtöbben azt gondolták, hogy egy kiemelt, terepgumikkal szerelt szörnyeteget fognak látni a SEMA-n, aminek a tetején pótkerék figyel egy tetőcsomagtartón, de ehhez képest egészen más végeredmény született. 

A motor környékén az Erick's Racing tulaja, Erick Aguilar dolgozott azon, hogy minden tökéletes legyen. Mivel Erick 25 éven keresztül Z modelleket épített, így nem volt kérdés hogy fog sikerülni a motor átépítése. Erick megnövelte az L24 hengerűrtartalmát 2,8 literre, egyeid leömlőt és kipufogórendszert rakott a kocsi alá, tripla Weber karbikat csavarozott fel. A komplett futóművet felújították és megerősítették. A Z Car Garage nagy féket a Relation Race Wheels által gyártott egyedi, de ugyanakkor korhű felnijeinek a nyílásain keresztül tudjuk megnézni. Ezek a felnik a Fairlady Z432 Kobe-Seiko verziójának a mintájára készítették el, de egy kicsit nagyobbak az eredetinél, 9x16, ami zavarhat néhány fanatikus rajongót, de még így is teljesen elfogadható és illik a restomod mutatványhoz. A felnikbe belegravírozták a "78 Nanakorobi Yaoki" idézetet, ami egy közmondás és nagyjából annyit tesz: "Ess el hétszer, kelj fel nyolcadszor is." 

A kéttónusú fényezés szintén a Safari mintájára készült, annyi különbséggel, hogy itt nem csak a géptető és a sárvédők egy része kapott fekete színt, de a tető, a csomagtérajtó és a hátsó sárvédők egy része is és ezt arany csík választja el a pirostól. A pirosat a Coastline Autosport keverte ki egyedileg és a Vile Red fantázianevet kapta. Itt még elrejtettek egy érdekes részletet, amit csak közelről lehet látni, mégpedig egy Koi pontyot, amivel az apósa előtt tiszteleg Kang és a sofőr oldalán van elrejtve és védelmet is jelent. Ezek teszik igazán személyessé az építést! 

Hátul eredetileg USA piacos lökhárítók voltak ,de ezeket leszerelték természetesen. A hátsó lámpák köré karbon betét került és az első toldat is szénszálból készült. A matt fekete, sárvédőre szerelt visszapillantók pedig szintén autentikus kiegészítők, ugyanúgy mint a felújított ülések és kormány, valamint a hűtés-fűtés és rádió paneljének helyén található, egyedi alukonzolba épített Seiko órák. Nyilván nem ezeket, de ehhez hasonló órákat találhattunk a rally változatban is. 

Nem annyira durva és feltűnő mint a Fugu Z, de ehhez is rengeteg munkaórára és egyedi megoldásra volt szükség, hogy összeálljon, ráadásul a személyes kis megoldásoktól még különlegesebb Kang új autója. A SEMA Show-n a West Hall területén volt kiállítva, további képeket itt találtok róla!

Sung Kang (jobbról) és Lamboboy a SEMA Show-n

 

Forrás: Carstyling.hu