A Datsun 240Z vagy S30 széria, kinek melyik tetszik, egy kortalan formával rendelkező fantasztikus autó. Nem lehet azt mondani, hogy újra divatba jött, mert sose ment ki belőle. Inkább arra a szintre jutott, mint sok másik klasszikus. Egyre nehezebb elérhető áron, megfelelő alapot találni belőle. Amíg a gyűjtők a makulátlan állapotra törekednek, addig az építők inkább megvadulnak és olyan zseniális gépeket alkotnak, mint a B Is For Build műhelye. A megszokott formula a manapság divatos szélesítések és egy LS V8 vagy JZ motor beépítése. A külső kialakításnál a csapat sem ment más irányba.

A Rocket Bunny szettel lehetetlen mellélőni. ráadásul a készletnek köszönhetően maradt idő a motor és a hajtáslánc beépítésére, ami nem szokványos választás! Gyorsan rápillantva a motorra, egyből feltűnik a 10 darab tölcsér. Ez még izgalmasabbá teszi a dolgot, aztán amikor meglátjuk, hogy ez egy BMW M5 V10 motorja, akkor garantáltan mindenkinek leesik az álla! Zseniális ötlet egy ilyen kihegyezett motort beépíteni! Itt már nincs szükség külön erőkúrára, hiszen az 507 lóerő több mint elég ehhez a bódéhoz. Általában a hajtásláncnál szokott elvérezni a dolog, mert egy, a gyárinál jóval erősebb szív mellé nem lehet akármit párosítani. A csapat ezt úgy oldotta meg, hogy kompletten MINDENT átemelt az E60 M5-ből és így tulajdonképpen a gyári bajor alkatrészek segítségével mozog az autó, ami tökéletes vezethetőséget biztosít.

Ha már a futómű környékén járunk, érdemes megemlíteni, hogy az autó alatt levegős rendszer található, de úgy lőtték be az egészet, hogy ne legyen a kocsi a betonba préselve a kiállításokon, amit egyáltalán nem találok rossz dolognak. Ez egy rohadt fenevad! Félezer lóerő tombol az orrában, nincs szükség arra, hogy rottyon pózoljon mindenhol. A felniválasztás területén is ugyanezen a véleményen vagyok. Nyilván lehetett volna alárakni valami nagyon csillogó, egyedi többrészes gurigát, de ugyanakkor a versenystílushoz sokkal jobban illenek a König felnik. (Arról nem is beszélve, hogy a König standján állt a kocsi...)

Az Instagramon elég sokan támadták a projektet, amikor kiderült milyen felnik forognak majd a kerékjáratokban, de szerencsére a csapat tagjait nem hatották meg az okoskodók. Bepillantva az utastérbe, újabb ámulatba esünk! BMW műszerfal, kormány és váltókar került beszerelésre! Ráadásul nem kevés karbont is felhasználtak. Nem tudni pontosan, hogy azért mert így még menőbb a dolog, vagy mert így lehetett normálisan bekábelezni a kocsit és életre kelteni a motort, de végülis mindegy is! A kivitelezés csillagos ötös! Az autónak óriási sikere volt és a B Is For Build tagjai keményen odatették magukat, hogy ez a különleges "hibrid" összeálljon!  

Forrás: Carstyling.hu