Adott egy fiatalember, akit kisfiúként megfertőzött a VW. A nővére egy G60as Mk2-vel járta a találkozókat és gyorsulási versenyeket, ráadásul sosem tért haza üres kézzel. Mike Pitman ekkor döntötte le, hogy lesz egy Golf a tulajdonában. 
 
Teltek-múltak az évek és Mike elég sok autót tudhat maga mögött. Mind VW volt és mindegyiket átépítette saját kedve szerint. Volt szélesített Corrado pályára, volt igazi showcar, teljesen átépített Mk2, ultraszéles Mk4, szóval szinte minden, amiről egy VW fan csak álmodhat. Miután úgy érezte elkészült az adott autóval, eladta azt és kereste a következő alapot. Nem mondja, hogy mindegyik autótól könnyen vált meg, de ez már csak ilyen műfaj. 
 
Aztán úgy gondolta, hogy szüksége lenne egy 4 ajtós modellre is. Kettes jetta már volt a garázsban, az Mk4 (Bora) túl modern volt így egyértelmű volt az Mk3 (Vento) beszerzése. Még nyújt annyi élvezetet mint az Mk2, de már fel van szerelve annyi extrával mint az Mk4, szóval tökéletes választásnak tűnt. Tudni kell, hogy Mike sosem szeretett olyan autót venni, amit már valaki elkezdett módosítani, azonban ebben az esetben kivételt tett. 
 
Az alap elég jó volt, de a feltöltős VR6-ot rögtön kidobta belőle, hogy egy R32 kerüljön a motortérbe. Az ötlet jó volt, a kivitelezéssel nem volt gond, azonban a motor rövid időn belül kilehelte lelkét és emberünk ekkor kezdett el kattogni, hogy mi legyen a következő lépés. Olyat akart, amit eddig más nem lépett meg.
 
"3,6 motor kell bele!" 
 
Mike azóta megbánta, hogy egy Touareg-ből szerezte a motort, mert ezzel megnehezítette a dolgát ugyan, de végül sikerült mindent tökéletesen beépítenie. Ha pedig üres volt a kazántér, gyorsan ki is pucolta az egészet, hogy még letisztultabb legyen minden. A 3,6-os FSI megkapta a Cayenne szívósorát, 02A váltót, a TDI 5. fokozatával, Clutchmaster Stage 2 kuplungot, könnyített lendkereket és KATZ diffit. Emellett még Borla kipufogórendszer, Neuspeed  váltóút rövidítő, Mishimoto hűtő és United Motor Sports vezérlő szerepel a listán. 
 
A futómű CX-Racing állítható szettből, Neuspeed stabilizátorokból, poliuretán szilentekből áll. Audi TT első és VR6 hátsó fékek lassítják a kocsit, EBC betétekkel és fém fékcsövekkel. A kerékjáratokban klasszikus, BBS RS felnik forognak 9,5 és 10,5x16 méretben, Federal 595 gumikkal. 
 
A karosszéria megkapta az Optikwerks szélesítéseket, így már tökéletesen elférnek a felnik, jelnélküli díszrácsot, Vento lökhárítókat és E-jeles lámpákat is. A végén pedig egy igazán különleges, Dodge színnel, a Toxic Orange árnyalattal öntötték le a kocsit. Ez a szín egyébként a Dodge Viper gyárija, de ettől függetlenül nagyon jól áll ennek a kocsinak is! 
 
Az utastérben már nem letisztultság, hanem motorsport hangulat uralkodik. Sparco F200 versenyülések és Sparco versenyövek, egyedi, 4 pontos bukócső és kipakolt belső jellemzi. A tetőkárpit és oszloptakarók feketék, Mk3 Cabrio műszerek, Nardi kormány szerepel még a listán. 
 
Vannak még tervek természetesen! Turbószett, "kupésítás" és még ki tudja mi jut eszébe Mike-nak. Az biztos, hogy elnézve eddig munkáit és ezt az autót, nem lesz benne hiba! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. március 23.)

Forrás: Fast Car