Az olasz autókról sok dolgot lehet mondani, de hogy nem szép, az biztos nem. Ez egy olyan elcsépelt szöveg, hogy majdnem szégyelltem leírni, de basszus tényleg igaz! Nem igazán tudok olyan modellt, amire kifejezetten azt tudnám mondani, hogy csúnya. Mindegyiknek megvan a maga bája, legyen szó veterán vagy éppen új modellről. 

Szerettem volna kicsit részletesebben belemenni a GTV történelmébe, de rájöttem, hogy felesleges, hiszen a képeken látható autó teljesen más szempontból izgalmas. 

A Bring A Trailer oldalon bukkantam erre az 1972-es GTV-re, ami egyébként kiváló állapotú, korábban kapott egy teljes fényezést, a króm lökösök tökéletesen csillognak, Marchal fényszórók, Lucas ködlámpák, vezető oldali visszapillantó, polírozott, dupla kipufogó jellemzi, az eredetileg zöld, de az évek során kékre fényezett autót. A külső színhez jól passzol a bézs bőrbelső, a szintén bézs ajtókárpitok és a faberakás, a pontot az I-re a fa Nardi kormány és fa váltógomb teszi fel. Nekem kicsit furcsa látvány a modern Alpine fejegység, de ez legyen a legnagyobb gond. 

A kerékjáratokban 14"-os Cromodora felnik forognak, 185/70 méretű Pirelli P4 gumikkal szerelve, az első kerekek mögött pedig négy dugattyús nyergek lassítják az autót. Állítható Koni futómű és Ward & Dean rugók engedik közelebb a földhöz a kasznit és a stabilizátor is az utóbbi cég terméke. 

Az igazi meglepetés viszont a géptető felnyitása után tárul elénk! 

3 literes Busso V6 hajtja az autót, amit 2018-ban, az Alfa Performance Connection épített be. A teljes kipufogórendszer egyedi kezdve a leömlőktől, elektromos venti javít a hűtés hatásfokán. A motorhoz 5 sebességes manuális váltó csatlakozik és az erő 4.10-es diffin keresztül jut el a hátsó kerekekhez. 

Az autó már elkelt, 80.000 dollárért, de IDE KATTINTVA találtok rengeteg képet!