A BMW touring modelljei mindig is arról voltak híresek, hogy a sportos megjelenés mellett, a funkció is megmaradt. Nincs túl sok gyártó, aki képes olyan családi autót gyártani, ami akár a fiataloknak is vonzó lehet, vagy éppen a sportos apukáknak, akik még nem akarnak nagypapásan vezetni, de azért hátul ott van a gyerekülés és hétvégente a vásárlást is meg tudják oldani gond nélkül. 
Aztán ott van a BMW remekül kitalált motorja, a 35i, amit German 2JZ-nek is neveznek. A 3 literes turbós sorhat, amiben rengeteg potenciál rejtőzik és már alapból sem nevezhető gyengének, azonban "kis" piszkálással, könnyedén ki lehet hozni sokkal többet belőle és igazi meglepetésautó válik a puttonyosból. 
 
Ennek a 2007-es autónak a tulaja sem volt teljesen elégedett a gyári lóerőkkel. A teljesen gyári belsővel rendelkező N54 kapott egy Precision 6466 turbót, Tial wastegate-ket és screamerpipe-ot, EOS szívósort, Bosch injektorokat, methanol befecskendezést, VRSF intercoolert, egyedi csövezéssel, Tial lefújószelepet, JB4 boxot, 3 darab Walbro benzinpumpát. Ezeknek köszönhetően, már 900+ lóerő és több mint 1000 Nm áll a sofőr rendelkezésére, 2,5 bar töltőnyomás mellett. A motorhoz Nizpro által erősített, 6 sebességes automata váltót csatlakoztattak, amiből az OS GIken diffibe érkezik az erő a hátsó kerekekhez. 
 
A futómű esetében levegős szettre esett a választás, amit Airlift Performance elemekből és hozzátartozó 3H vezérlőből raktak össze. A kerékjáratokban Blaque-Diamond BD4 felnik forognak, elöl 8,5x20, hátul pedig 10x20 méretben, 228/30 és 265/25 Hankook Ventus S1 Evo gumikkal szerelve. 
 
A karosszéri megkapta a komplett Lci, facelift csomagot, módosított, E90 1M lökhárítóval és Revosport karbon toldattal, M3/M4 vesékkel és rácsokkal. A hátsó lökhárító is M, viszont itt Time Attack karbon diffúzort találunk, illetve egyedi, karbon küszöbtoldatokat. 
A beltérben mindent alcantara és bőr borít. Beépítésre került egy M sportkormány, ami mögött váltófüleket találunk, de maga a váltókar is M termék. Alu pedálok és díszlécek mellett a beépített tablet zárja a sort, amin a JB4 élő adatait nézhetjük, illetve beállíthatjuk az egyes lehetőségeket, hogy aztán elszabadíthassuk az össze lovat akár, vagy csak visszafogottan látogassuk meg a szülőket a hétvégén. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. október 11.)