A hazai Alfás közösség elég nagy, viszont a módosított/épített/tuningolt példányokból kevesebbet látni. Nem tudom ennek mi lehet az oka, éppen ezért mindig örülök, amikor találok egy igényes darabot.

Robi autójának alakulását régóta követem, de szerintem most sikerült arra a szintre jutnia, amit mindenképp meg kell osztanom Veletek!

„Sziasztok!

2020-ban került hozzám, mint első autó. Teljesen véletlenül jött velem szembe. Eredetileg VR6-ot szerettem volna behozni vagy valami német konszernt. A belső teljesen megfogott és idővel maga az egész autó is. Jogsim még nem volt meg, de az autó már az udvarban, illetve a gewinde már úton. Tudtam bármilyen autóm is lesz nem lesz sokáig gyári.

2020-ban megkapta az állítható futóművet és az AliExpress-es koptatókat, valamint egy 18-as MAK felnit. Természetesen mikor egy feladat elkészült jött helyette másik három. Napi szinten használtam, de 2022-ben rájöttem, ha igényesebb és komolyabb változtatásokat szeretnék akkor jobban járok, ha hétvégi autó lesz.

2022-2023-ban megkapta az MS-desgin lökhárítót és küszöböket, Remus végeket, illetve belevágtam a levegős rendszer beépítésébe, ami egy nagy álom volt. Felkerült egy 2 részes felniszett, de a fitmenttel még játszani kell, és a felni méret sem az igazi jelenleg, hogy azt a kiállást kapjam, amit kigondoltam. Mivel autókárpitozással foglalkozom így elengedhetetlen volt, hogy végre egy kicsit foglalkozzak a belsővel is.  Bekerült két kagylóülés, átalakított kormány, a légzsáktól kezdve kisebb alkatrészek Alcantarával lettek behúzva. Az egész belsőben a nappa bőr, Alcantara és a fehér díszvarrások köszönnek vissza.  A teljes belső még nincsen kész egyelőre, de vannak elképzelések bőven. Egy telifény, illetve szélesítés lesz a következő lépés, amit már várok, illetve hogy teljesen elkészüljön a belső és összehozzuk a fitmentet. Azt gondolom, Így lesz teljes a kép és el lehet veszni majd részletekben.

Nem gondoltam volna hogy egy olasz autóval ennyi pozitív véleményt kapok mikor nem sokan választják alapnak. Saját magamnak építem az autót, mint (remélhetőleg) mindenki és eszméletlen jó érzés mikor az másoknak is tetszik!

Eddig kisebb, nagyobb találkozókon vettem részt vele, de 2024-ben eljutottunk oda, hogy kiállíthattam az UNIX-AMTS-en, ami nagyon pozitívan zárult és nagyon jó élmény volt. Idővel szeretnék vele minden nagyobb rendezvényen, kiállításon részt venni akar belföldön vagy külföldön.”

Köszi Robi! Biztos vagyok benne, hogy sok helyen fogjuk látni az autót, és külföldön is tetszene az embereknek!

Képekért köszönet: SlammedVibes