Sokszor elmondom, hogy a hazai autók egyre durvábban néznek ki és simán hozzák azt a szintet, amit a külföldi autókon látunk, sőt! Sokszor jobbak is vagyunk. Roland Golf-ja is pont ilyen. 

"Az autó 7 éve van nálam. Kezdetek óta építgetem, szeretek mindent magam csinálni, igyekszem minden évben egy kicsit jobbá tenni. Kezdeném talán az idei év legfontosabb részével a BBS RS-sel, amely rengeteg számolgatás és rajzolgatás után került a helyére. Ez sok kompromisszummal járt, elsősorban azzal, hogy a saját építésű 3 részes 19-es Speedline-tól el kellett búcsúznom. Előző években mindig a fék téma volt a középpontban: a 375 -ös első és egy 345-ös saját tervezésű hátsó duplanyerges fékrendszert is le kellett szerelni autóról, hogy a 16-18 Slantlipek helyet kapjanak. Ezt a szettet is saját magam raktam össze, több mint egy évbe került mire minden alkatrészt beszereztem. Jelenleg 8,75x18 és 9.75x18 parameterekkel bír, de összeépithető körbe 9.25 re is vagy akár kiemelt csillagokkal is. A kasztni ehhez elöl széles sárvédőket kapott, sajnos hátul is kívánja már régóta, de erre talán az idei tél már megoldást hoz. Jelenleg 5 fok hátsó kerékdőléssel, alul felül állítható lengőkarokkal lett orvosolva a méretprobléma.

Karosszéria: Amerikai lökhárítók elől hátul. Elől OEM jubi GTI toldattal és karbon középső ráccsal, melyet szintén magam készítettem. Hátul R32 toldattal, amely 3 részes eredeti nem az utángyártott verzió.Hátsó lámpák ledesre cserélve. Tavaly télen a futómű elemek szilentezve és fényezve lettek, ill. kapott egy alvazvédelmet is. Futómű: HP Drivetech légrugós futómű, Airlift vezérlővel, egyedi csomagtér beépítéssel. 20 literes tartály, 2 db 480 Viair kompresszor vezérlővel, ill. egy design felnivel. K-Custom szűk féltengelyek és egyedi toronycsapágy készült hozzá.

Belső tér: A tető és az oszlopok alcantara szövetet kaptak, ezüst cérnával varrva, a kormány Golf 7 R re cserélve. Átalakított RECARO Sportster ülés, alsó rész VW platformhoz szabva, így társaihoz képest ezen magasság is állítható. Ehhez egy 4 pontos design öv került beszerelésre. A "bukócső" szinten csak egy design elem, amely utazáskor akár az ülésre hajtható, ill kb. 5 perc alatt eltávolítható.

Fényezés: sajnos már nem az első telifénye, sokaknak talán még a fekete/lila- fehér Bentley-s kombó lehetett talán ismertebb, jelenleg egy gyöngyház kék Audi színre esett a választás, lehetséges, hogy már ez sem sokáig.

Motor: szinte gyári, viszont az összes típushiba kijavítva, 76-os kipufogórendszerrel, ahol a hátsó dob lenyitható, programozva, kb 250 le.

Tervek: hátsó sárvédőket szeretném kiszélesíteni, az oldalablakokat pedig buktathatóra átépíteni (pop out window) R32 lökhárító szintén karbon középrésszel, és egyedi toldattal.

Az autó egyébként (néhány alkatrészt leszámítva) teljesen hivatalos!"

Köszönöm szépen a részletes leírást! Ez a Golf a haza top gépek között van véleményem szerint és kevés jobb létezik nála! 

Képekért köszönet: Toomyphoto, D4ncs0 Photgraphy