Ez tényleg egy #spotted cikk lesz, ugyanis túl sok információ nem áll rendelkezésre erről a kocsiról, de amit tudok, pont elég lehet első körben. Először is örülök, hogy sikerült túllépni azon, hogy a Ladákkal csak rallyzni lehet. Emlékszem, voltak olyan idők, amikor a VFTS, zsugormotor, veretős autó, hójáró, téli játszós és sok más jelző volt jellemző a típusra, nem pedig az, hogy "Anyád, de rohadt jól le van rakva!"

Nem tudom, hogy ez a külföldi behatásnak köszönhető, vagy egyszerűen csak remek alap a gép, de az biztos, hogy elég sok fiatal nyúl hozzá az orosz autógyártás eme ikonikus darabjához. Kristóf még a nagyapjától örökölte a rajongást a Lada iránt és ez a kocsi valamikor még az öreget szolgálta, hiszen Ő volt az első tulaj. Ahogy Kristóf kezei közé került, egyértelmű volt, hogy át fog alakulni, de erre még a nagypapa is büszke lehet, hiszen igazán jól sikerült a gép! Az ültetéshez új, megerősített futómű, keményebb gátlók és szilentek járulnak hozzá.

Az autó alá BBS felnik kerültek, amik 14" méretűek és 155/55-ös gumikat kaptak.  A teljes lakatolást fényezést követte. Ez a szín egyébként a gyári színe! A "babás" lökösök helyére a "sima" verzió került felszerelésre és a komplett fékrendszert is felújították. A beltérben új padlókárpit és fekete bőrülések és ajtókárpit került beszerelésre. A géptető alatt erősebb motor dolgozik, aminek a hangját egy teljesen üres rendszer közvetíti a külvilág felé egy Vajner végdobon keresztül.

Élőben sokkal nagyobbat mutat a gép, mert lényegesen lejjebb van, mint amennyire a képeken látszik. A Low Comfortos srácok díjazták is szombaton! Biztos vagyok benne, hogy fogunk még hallani erről az autóról is! 

Képekért köszönet: DoraPhoto, Dresi Photowerk, Darius/Lowmedia!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2018. október 11.)