AMTS 2021, A pavilon, Dubsunited stand. Egy nagyon VIP érzésű gép áll a sarkon, vagy inkább hasal. Ismerős az érzés, hiszen Solow is hasonló stílusban építgette autóját annak idején, de ez mégis más. Színesebb és tele van érdekes megoldásokkal. Önmagában már ezért is megfelelő cikkalany lenne, de aztán ott van még a történet, ami mögötte van. Ez az autó egy, Roland számára, nagyon fontos személynek állít emléket, az édesapjának. 
 
Nem ez az első alkalom, hogy valahol írnak az autóról és nem fogom kiollózni a korábban már leírtakat. Inkább kicsit rövidebbre fogom a dolgot. Roland már fiatalon, édesapja által, fertőződött meg a csillagos márkával. Együtt szereltek, majd amikor eljött az idő, Roland is hozzájutott álmai autójához nővére által. Az az autó nem volt meg sokáig és Roland másik Mercire váltott, viszont az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és visszaült egy W124 ülésébe. Ekkor eldöntötték apukájával, hogy mi mindent fognak átalakítani rajta, viszont a sors közbeszólt és apukája tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ezután hónapokig a garázs közelébe se ment, viszont még korábban tett egy ígéretet magának és persze apjának, hogy befejezi közös projektjüket, ami egy kicsit nehezebben ment, hiszen teljesen egyedül kellett megoldania. 
 
Az 1990-es, 2,5-ös szívódízelt 4 sebességes automata váltóval szerelték. Teljes lakatolás és fényezés után a futóművet is felújították és ekkor került beépítésre a levegős rendszer. A karosszérián egyébként nem történt átalakítás, mivel a classic, gyári vonal megtartására törekedett Roland. A felnik esetében a Keskin KT5-re esett a választás. ezek körben 8,5x18 méretű görgők, 215/35-ös gumikkal. A felnik mögött Brembo féktárcsák lassítják az autót. 
 
Az utastérben fakormány és Zebrano váltógomb, fa kisasztal, párnák és függöny adja meg a VIP érzést. A csomagtér már sokkal komolyabban épült át. A tartályok úgy néznek ki, mintha torpedók lennének és ezt egészíti az álcaháló, a gázmaszk, a "rohambili" és még más egyéb apróság is. Itt kapott helyet a mélynyomó is, amihez egy Androidos fejegységből érkeznek a jelek. 
 
Rolandnak rengeteg ötlete van még és folyamatosan azon van, hogy fenntartsa az autó állapotát, ezért télen ki is van vonva a forgalomból a kocsi és csak jó időben van használva. 
Roland édesapja biztosan büszke lenne a fiára, amiért ilyen alapos és remek munkát végzett! 
 
IDE KATTINTVA a tulaj Instagram oldalára léphettek, ahol további képeket találhattok! 
 
Fotókért köszönet: Toomyphoto és D4ncs0 Photography

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. szeptember 12.)