Aki kicsit is képben van a hazai autós életet illetően, biztosan találkozott már Szilvási Szilveszter nevével, akit a barátai csak Szly -nak szólítanak. Szly a Cruisin’ Cars csapat alapítója és Ő az a figura, aki úgy váltogatja a felniket az autói alatt, mint más az alsógatyát. Szerdán kiposztol egy képet, hogy a hétvégi találkozón kint lesz az új szettel, majd szombaton tök más felniken gurul ki.

Legismertebb autója a W124-es Mercije, ami aztán tényleg volt már mindenféle színű (fólia, fényezés), amcsi kiegészítőkkel telepakolva, AMG cuccokkal, egyéb ritkaságokkal megcukrozva. Az utóbbi jó pár évben pedig már levegős futóművel jön-megy az öreg Merga és biztos lenne még olyan ötlet, amit megvalósítana, de igazából az autó elérte azt a szintet, ahonnan nincs igazán tovább. Kis finomításokkal már nem biztos, hogy katarzist lehetne elérni egy-egy találkozón vagy akár az interneten és ezt Szly is megérezte. Mercedes rajongóként pedig mi máshoz nyúlt volna, ha nem egy másik Mercihez?

Az 1974-es 2.4D automata nem volt rossz bőrben, de kellett vele kicsit foglalkozni, aminek a vége az lett, hogy teljes lakatolást és komplett fényezést kapott. Felkerült pár USA kiegészítő is, szélességjelző, fényszórók, dupla első-hátsó lökhárító ütközőbabákkal, majd Héjjas József levegős rendszert telepített az öreg alá. Végül jöhettek a felnik, amik természetesen egyedi háromrészes darabok, elöl 8,5, hátul 9,5 szélességben. Belül egyedül a Nardi kormány jelenti a változást, de őszintén, miért is kezdené el valaki szétfaragni egy ilyen autó belsejét? Ez így szép és elegáns.

Lehetne fanyalogni, hogy mindössze ennyi történt, de a világban jelenleg ez a trend uralkodik és ha megnézünk bármilyen külföldi videót, láthatjuk, hogy az ilyen klasszik darabokat nem bonyolítják túl a tulajok.

Képekért köszönet Toomyphoto-nak!