Megszokhattátok, hogy az AMTS után bemutatunk néhány hazai gépet. Mivel az idei esemény szezonzáró lesz és a különböző korlátozások miatt nincs semmilyen találkozó, kicsit nehezebb megtalálni ezeket az építéseket. Szerncsére azonban van néhány fotós, akik készítenek képeket a hazai autókról, úgyhogy csak tudunk nektek bemutatni pár szépséget. Itt van például Zsolt Mk7 GTI-je, amit a Passat után vásárolt magának és alakított át saját igényei szerint. 
 
"A Passat után, és már közben is terveztem, hogy ki kellene próbálni egy turbó benzint is.
Passatot viszonylag rövid idő alatt sikerült  eladni és elkezdtem nézegetni a mobile-t, mivel itthon nagyon kicsi volt a választék, és azok is gyenge felszereltségűek voltak.
Színben csakis fehéret szerettem volna, performance kiadásban, dynaudio zenével, napfénytetővel,dsg váltóval, kevés kilóméterrel  és még jó pár extrával. Így ezekkel a szűrésekkel a kinti felhozatal is szépen megcsappant, így nem volt annyira egyszerű a dolgom, de némi keresgélés után  megtaláltam azt az autót ami minden kritériumnak megfelelt.
Mindent leegyeztettünk a kereskedővel és kirepültünk érte. Lábon hoztuk haza ideiglenes német rendszámmal. Volt pár előre kitervelt apróbb módosítás a fejemben, amiket tudtam hogy át fogok alakítani rajta, hogy megállja a helyét a találkozókon. 
Így kezdődött a magyar forgalomba helyezéskor egy egyedi rendszám igénylése, ami a GTI-777-re esett, és szerencsémre szabad is volt.
Gyárilag 19”-os felnivel felszerelt,de az még nem volt elég ezért a  passatról megtartottam az eredeti audi R8 20”-os felniket, amiket azonnal alá is raktam, mert egy hét volt a Wörthersee Reloaded-ig, amire már hetekkel korábban le volt foglalva a a szállás, majd egy barátomnak akadtak H&R -35 milis ültető rugói amiket gyorsan meg is vettem tőle és saját kezű munkával bele is raktam, mert hiába a  gyári gti sportfutómű, még  magas volt.
Hangja sem sok volt, így készült alá egy 70-es, a gyáritól nyitottabb kipufogó rendszer, katalizátor és opf (dieselekben dpf) szűrő után, nagyobb átmérőjű végekkel amik a 90-es gyári méretet leváltották 110-mm-re. Közben rendeltem hozzá Lengyelországból fényes fekete, típusspecifikus  első lökhárító toldatot, küszöb toldatokat két oldalra, a csomagtér ajtóra egy légterelő spoilert  és egy diffúzort a hátsó lökhárító aljára.
Izgatottan vártam hogy megérkezzen a szállítás cca 2hónap alatt, mert a 2020-as márciusi  AMTS-t tűztem ki magamnak “debütálásra”. Ahogy megérkezett a csomag egy héten belül fel is raktam a diffúzor kivételével mindent. Utóbbival sem volt semmi bajom, de közben megtudtam egy olyan infót, hogy a GTI TCR különkiadású autónak már teljesen más az optikája egyben a diffúzor része is, ami teljesen passzol az enyémre és sokkal jobban tetszett. Nem tétováztam sokat, meg is rendeltem a VW márkakereskedésből, és ahogy megérkezett rá, 2-3 napra ezt is lecseréltem.
Kezdett összeállni a kép a fejemben az autóról, de még mindig nem voltam elégedett. Hiába a sok plusz optikai kiegészítő, még mindig nem volt annyira alacsony ahogy én azt megálmodtam, így elgondolkoztam, hogy mi is legyen a következő szint. Sokáig gondolkoztam levegős (airride) futóművön, de jelenleg nem fért bele a költségvetésbe egy minőségi szett, alacsony minőségűt pedig nem szerettem volna belerakni. Így rendeltem bele Németországból egy KW állítható magasságú futómű szettet, ami nem csak rugókból állt, hanem az autóhoz hangolt gátlókból is. Ez is megérkezett és ezt is saját kezűleg szereltem be a leírásnak megfelelően. Most körülbelül 5 centit van ültetve az autó, ami már bőven látványos az előző rugókhoz képes, de még mindig bőven használható, és nem ér le lépten nyomon a kocsi alja.
Közelgett az AMTS, de nem szerettem volna olyan kerekekkel kiállítani ami már volt a korábbi autóimon is, így keresgélésem sikerére találtam egy fekete 20”-os Rotiform Kps felni szettet 8,5” szélesben Et45-el, 225/30R20 gumikkal,  amik pont az egyik legjobb méret nekem erre a kocsira, ugyanis én 20” alá nem szeretek menni. 😀
Már 95%-ban úgy gondoltam, hogy készen is vagyok, de még mindig szerettem volna valami egyedibbet összehozni, és nagyot durrantani a show-n, így kitaláltam és sok sok átvariálás és újraszerkesztés  után megterveztem rá egy dekort, ami az első ajtóktól tart  egészen a csomagtér ajtóig.  Első etap el is készült, de tervezem hogy behúzatom még a hátulját teli szürkére, hogy jobb legyen az autó összképe, és ne legyen akkora a  kontraszt a “C” oszlop és a csomagtér  ajtó között. Lassan így tényleg késznek érzem az autót.
Autóról pár adat: 2019.01.-havi facelift performance kiadás, ez annyit takar a sima VII-es gti-hez képest, hogy sperr differenciálmű van benne gyárilag, R golf fékek elöl/hátul, és 230helyett 245lóerőt tud. Gti kockás szövet ülések vannak benne, dynaudio 10 hangszórós zene, nagy navigáció, nyitható pano tető, dsg 7 fokozatú automata váltó, full led fényszórók, lcd digitális műszerfallal, multikormány, távolság tartó tempomat stb." 
 
Köszönjük Zsoltnak a részletes leírást és Toomyphoto-nak a fantasztikus képeket! 
Szeptemberben találkozunk! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. március 29.)