Subaru Legacy B4 (19 db kép)

 

A Legacy hátrányból indul, csak úgy mint a Forester. Az Impreza sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, pedig az említett két típusból is lehet jó dolgokat kihozni.

Shingo-San a Legacy-t választotta alapnak. Főhősünknél is már akkor megjelentek az autóbuzéria jelei, amikor még vezetni sem tudott. Aztán a fősulis évek alatt rájött, szüksége lesz egy autóra. Először is, hogy kényelmesen tudjon bejárni az iskolába. Ezzel párhuzamosan erősnek kell lennie, mert.... Mert csak! Ha meg alapból turbós, akkor az külön plusz pont.  Ráadásul a csajok is buknak a suliban az olyan srácokra, akik kocsival járnak. (Mondjuk ez nem új dolog. :-D ) Úgyhogy aztán iskola mellett dolgozni kezdett és megvette első Legacy-ját. 

A képeken látható darab már a negyedik a sorban. B4 Spec B típus. A legfontosabb szempont, hogy teljesen le legyen küldve a földre, de közben használható is maradjon. Annyira imádom ezeket a feltételeket! :-D Nem maradt más választás, mint az airride beépítése. Az Universal Air Ride szállította szettet, amivel tökéletesen el lehet tüntetni a felniket az ívek mögött, viszont pont annyira lehet felemelni, hogy még "magas" állapotban is alacsonyabb gyári társainál, viszont nem okoznak gondot a fekvőrendőrök vagy az úthibák. Mindamellett teljesen biztonságos is az egész, és nincs halálfélelem nagyobb tempónál sem. 

A sárvédő szélesítések története sem egyszerű. Mondhatni, saját fejlesztés. Ugyanis a Legacyhoz nincs semmilyen szélesítés. Shingo viszont nem egy elveszett ember, ezért addig ügyeskedett, míg a Subaru Outback szélesítéseit, rá nem faragta a B4-re. Az első lökősök is saját kezűleg alakultak át és a mivel alapból nincs napfénytető ehhez a típushoz, ezért vágott egyet bele. További érdekességek is vannak az autón. Az első lámpák projektorjába gravírozott feliratok például, vagy a féknyeregre írt Brembo felirat Japánul. Az autó alá 18-as Work Emotion T7R 2P felnik kerültek Nitto gumikkal. 

Mivel Shingo az Exart-nál dolgozik, így nem meglepő, hogy a kipufogórendszer is onnan érkezett. Érdekessége, hogy egy szelep segítségével full nyitott, vagy éppen zárt a rendszer, így lehet úgyis közlekedni, hogy ne ébredjenek fel a szomszédok, de ki is lehet ereszteni a boxer hangját. A motorhoz 6 sebességes WRX váltó csatlakozik a hozzá tartozó differenciálművel. 

Szóval akik eddig mindenáron Subarut akartak, de az Imprezához kevés volt a pénztárca, nézzék meg a régebbi Legacy és Forestereket is, mert lehet, nagyobbat ütnének egy turbós családinak tűnő autóval. 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2016. augusztus 30.)

Forrás: Tokyo Tuner