A helyzet az, hogy sajnos semmilyen kép nem áll rendelkezésre a címben szereplő csodáról, mivel a BMW annyira titokban tartotta a gépet, hogy lehet, még az ott dolgozók sem tudtak róla. Azonban a Top Gear műsorvezető, Chris Harris podcast-jában, David Clark kiadta magából a titkot. 
 
David Clark volt az egyik felelős vezető a McLaren F1 gyártásánál. A 6,1 literes V12 motor 618 lóerős és mielőtt elkezdték volna a sportkocsi gyártását, le kellett tesztelni a motort. Így született meg a világ legdurvább puttonyosa, egy E34 M5 touring, McLaren motorral!  
 
Clark csak annyit mond a kocsiról, hogy eszméletlen élmény vezetni! A gyártó a mai napig ott tartja, ahol a legtitkosabb tesztpéldányokat, amik sosem kerültek ki a közútra. Ez az autó egyébként simán lehetett volna a McLaren F1 kihívója, de végül egy raktárban kell porosodnia az idők végezetéig. 
 
Vicces, hogy Chris Harris, később kirakott Instagram-ra egy posztot, hogy elkészült a saját M5 Touring-ja. Ez nem egy eredeti darab, hanem egy utólagosan összeollózott példány, de hiába reménykedik bárki is, nem V12 duruzsol az orrábban. 
 
Mindenesetre biztos izgalmas lehet egy olyan családi autó, ami borsot tud törni, sokkal értékesebb autók orra alá. Kár, hogy a BMW nem akarja, legalább megmutatni a kocsit! 


 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. július 11.)