Egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos autók. Én mondjuk nem rajongok értük, de mondjuk azért egy Taycan-nal kibékülnék, viszont ha Up-ot kéne vennem, akkor lehet inkább maradnék a benzinfaló, korszerűtlen szemétdombomnál. Az viszont lehetséges, hogy el fog jönni az az idő, amikor már nem mindenki tudja majd megengedni magának a robbanómotoros autóval való közlekedést és akkor nem igazán lesz választásunk. 
 
Az Everrati név nem biztos, hogy mindenkinek ismerős lehet. Ez az a cég, ami már korábban átalakított egy Porsche 911-et elektromossá. A 964-es eredetileg Tiptronic volt és ez nem képvisel akkora értéket a gyűjtők körében, de azért így is felhördültek páran. Azonban hiába volt annyi negatív komment, hiába akarták keresztre feszíteni az alkotókat, elkészítették legújabb projektjüket, ami egy Ford GT40! 
 
Nagy levegőt vesz! Kifúj! Megnyugszik! 
 
Még mielőtt teljesen kiborulna minden benzinvérű GT40 rajongó, nem egy Le Mans győztes masinát gurítottak ki a múzeumból és alakítottak át, de még csak nem is egy eredeti GT40-et. Az Everatti együttműködik a Superformance nevű céggel, akik a '60-as évek sportautóit gyártják újra, vagyis ez "csak" egy replika. Így pedig, a megrendelő, hozzájuthat egy teljesen új autóhoz, ami ráadásul környezetkímélő is! Hát nem zseniális? 
Az Everatti nagy figyelmet fordított arra, hogy megmaradjanak az arányok és minden részletében tökéletesen olyan legyen mint az igazi autó. Az akkumulátorokat például úgy helyezték el, hogy a súlyelosztás is megmaradjon. 
Természetesen hanggeneretór igyekszik utánozni az eredeti motor hangját és úgy fogják beállítani a szoftvert, hogy többféle beállítás is futhasson, valamint a kézi váltás érzését is be akarják építeni. 
 
Eddig nem hittem ezekben a hanggenerátor cuccokban, de persze egy ilyen projekt esetében tuti nem aprózzák el a dolgot, szóval még az is lehet, hogy sikerülni fog nekik a dolog. 
Az autó áráról eddig nem esett szó, de IDE KATTINTVA megtaláljátok a cég weboldalát és megnézhetitek, milyen autók közül lehet választani. 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. július 20.)