A tegnapi iQ után itt van még egy érdekesség a Tokyo Auto Salon-ról és ezúttal egy igazi kis JDM csemegét építettek át. Az alap egy Nissan Figaro, ami a Nissan retro hullámának egyik darabja a Pao és Be-1 mellett. 1991-ben gyártották és kicsivel több mint 20.000 darabot készítettek. Csak jobbkormányos verzió létezik belőle, bár én lehet láttam már itthon is egyet ha minden igaz. Az autó egyébként a Nissan Micra alapjaira készült, így a 810 kg-os kasznit az MA10ET motor hajtja, ami egy 987 köbcentis, 4 hengeres turbómotor és "félelmetes" 75 lóerővel terrorizálja az aszfaltot. Mondjuk ez a kocsi sosem arra készült, hogy versenyezzünk vele, sokkal inkább hétvégi kiruccanásokhoz. 
 
A Racing Factory Yamamoto lehet, hogy pont ezért látta meg benne a lehetőséget és alakította át valami egészen durva megjelenésű betontorpedóvá. A cég egyébként S2000 és NSX specialista és innentől kezd érdekessé válni a történet. A kisautó évekig állt a műhely végében és a csapat sem tudta, hogy mihez kezdjen vele, egészen addig, amíg megvilágosodtak és belevágták a fejszéjüket egy olyan projektbe, amire senki sem számított egy ilyen autó esetében! 
 
Először is egy teljesen új és  egyedi vázat készítettek, hogy minden tökéletesen passzoljon. Ezután fogták az S2000 F-szériás motorját és beépítették. A karosszéria persze nem maradhatott érintetlen, ezért alaposan kiszélesítették és rengeteg karbon elemet pakoltak fel, így pedig egyből versenyautós kinézetet kapott az egyébként barátságos Nissan. Az első splitter még oké, de az autóhoz képest, gigantikus hátsó szárny már tényleg komoly leszorítóerőt képezhet, de ez magában kevés lenne a boldogsághoz, ezért (és persze a helyhiány miatt) a motor egy része az utastérbe költözött, így a súlyelosztás is tökéletes. A hátrébb tolt műszerfal, a versenyülés, bukócsövezés mellett puszta fém és műanyagfelületek maradtak és ott van a versenykormány, mögötte az S2000 óracsoport, balra pedig az S2000 váltókar és hidraulikus kézifékkar. Spártai cucc, de minden bizonnyal élmény lehet menni vele! 
 
A kiszélesített kerékjáratokban 15-ös Work felnik forognak 245/40-es gumikkal, mögöttük pedig NSX nyergek és tárcsák lassítják a kocsit. A futómű is teljesen egyedi és a motorsport világából érkezett, úgyhogy ezek után nem meglepő ha azt mondom, már folynak a tesztek a Fuji Speedway pályán, ugyanis ez nem egy showcar lesz amit mutogatni lehet, hanem valóban működő versenygép! 
 
Kíváncsian várom a videókat róla! Van még pár kép amit IDE KATTINTVA érhettek el!