A különböző fórumokon, oldalakon, csoportokban napi szinten gyepálják egymást a benzin és dízel rajongók, de azért ma már nem csak az állítólagos füstcsavar tekergetésről szól a dízeltuning és bizony lassan már gyárilag olyan gépeket dobnak piacra a gyártók, hogy csak bután lehet pislogni a lámpánál. A BMW is elég stabil motorokat gyárt és a 35d-ben azért elég rendesen van akarat már alapból is. 
 
Lee E92-es BMW-je egy 335d ami már Lci modell. Nagy tervek nem voltak vele, de persze ez sem tartott sokáig. Eredetileg egy kis optimalizálás, állítható futómű és valami gyári felni felpattintása volt a terv, aztán valahol elszabadultak a dolgok. Eddig ötször sikerült változtatni a kocsin és az is biztos, hogy nincs megállás! 
 
Az M57D30, 3 literes dupla turbós motor egyedi kipufogórendszert, Turbo Dynamics hibrid turbókat, ATM légszűrőt, nagyobb intercoolert, R90 nagynyomású pumpát kapott, az automata váltót pedig manuálisra cserélték, ami egy E90 330d-ből érkezett. Egyedi kardántengely és Wavetrac diffi zárja a sort. A teljesítmény 404 lóerő keréken mérve és 854 Nm, amivel azért már arrébb lehet állni. 
 
A futómű kezdetben BC Racing állítható szett volt, de aztán Lee inkább levegős rendszerre cserélte. Az Airlift Performance gátlókból és 3P vezérlőből álló rendszer tökéletesen megbírkózik az erővel. Poliuretán szilentekkel szerelt M3 lengőkarok és bölcsők, Whiteline első és hátsó stabilizátorok szerepelnek még a listán. A felnik tekintetében, kovácsolt CCW Classic görgőkre esett a választás. A felnik mérete 11x18 és 14x18, 255/35 és 315/30 gumikkal szerelve. Mögöttük pedig EBC tárcsák és Yellowstuff betétek lassítják a kocsit.
 
Ekkora felnik a gyári kaszni alatt nem igazán fértek el, ezért Lee a Fitment Lab szélesítéseit választotta, de felkerült egy splitter és M3 küszöbök is valamint egy Big County Labs, 1850 mm-es GT szárny is hátra. 
 
Az utastérből kikerült a hátsó üléssor, helyére pedig egy bukócső került, amire a levegős rendszer tartályát rögzítették. Recaro Pole Position ülések, Schroth biztonsági övek, M-Performance alcantara könyöklő és kormány és M3 carbon betétek mellett a Coolerworx váltó teszi még sportossá az utasteret. 
 
A tulajnak rengeteg terve van még a kocsival és nem titkolt célja, hogy elérje az 500 lóerős teljesítményt vele. Ismerve a motorban rejlő lehetőségeket, nem lehetetlen küldetés! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. május 03.)

Forrás: Fast Car