A HKS nem sokat vacakolt és picit megpiszkálta a GR 86-ot, ami a GT 86 utódja, csak éppen már a Gazoo Racing-hez tartozik. A motor 2,4 literes boxer, ami körülbelül 230 lóerős és 250 Nm produkál. Természetesen még mindig hátul hajt és 6 sebességes manuális, vagy szintén 6 sebességes automata váltóval kérhető. 1270 kg-os súlyával kicsit könnyebb az elődjénél, a súlyelosztás pedig jobb és a 0-100 6,3 másodperc alatt tudható le a kocsival. Nem hangzik rosszul, de egy turbós változat csak izgalmasabb lenne......
 
Valószínűleg erre gondoltak a HKS-nél is, csak nem turbót, hanem kompresszort raktak a motorra, hogy 70 lóerővel megemeljék a teljesítményt, ami így 300 lóerőt jelent, köszönhetően a GT2 feltöltőnek. Emellett még ott van a karbonnal burkolt szívósor, az ultrakönnyű Hi-Power Spec L II kipufogórendszer titán végekkel és a HKS olajhűtő. 
 
A futóműnél HKS Hipermax S állítható szett gondoskodik a megfelelő úttartásról és persze kicsit lejjebb is került az autó. A HKS-nél úgy fogalmaznak, hogy a cég történelmének legjobb futóműve ez a szett. A súlycsökkentésben a Yokohama Advan GT felnik is fontos szerepet játszanak. 
A karosszéria első toldatot, küszöböket, GT szárnyat és ezt kiegészítő "kacsafarokszárnyat" is és diffúzort. 
 
IDE KATTINTVA bemutatóvideót, IDE KATTINTVA pedig további képeket találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. június 09.)

Forrás: Fast Car