A Festival of Speed, amit Goodwood-ban tartanak, több szempontból is érdekes lehet egy benzinvérű számára, de ha csak egy dolgot emelhetnék ki, akkor mindenképp azt a részét tenném középpontba, amikor klasszikus, új, ritka, különböző márkájú, hajtású versenyautók veretnek végig a pályán. Ilyenkor ugyanis olyan autókat is megkergetnek, amiket eddig csak képeken láthattunk. 
 
A cikkben szereplő Prodrive P25 is ott lesz és elsőre "csak egy átlagos" 22B-nek tűnik, de ennél sokkal többről van szó! 
 
Kezdjük ott, hogy 25 évvel ezelőtt mutatták be az első Impreza WRC autót, ami aztán megszületett a 22B, amiből mindössze 424 darabot gyártottak és ezzel rögtön legendássá vált és óriási rajongótábort szerzett magának. 
A Prodrive az ikonikus alapot rázta gatyába és modern anyagokkal valamint technikával épített újra az egészet. 
 
Az alap a kétajtós Impreza WRX csak éppen könnyebb és erősebb. A karbonkompozit anyagoknak köszönhetően kevesebb mint 1200kg az autó önsúlya, a géptető alatt pedig 2.5 literes boxermotor dolgozik több mint 400 lóerővel és több mint 600Nm nyomatékkal, aminek alaposan átdolgozták a belsejét, új Garrett turbót és Akrapovic titánium versenykipufogórendszert kapott. A motorhoz 6 sebességes félautomata váltó csatlakozik, de az összkerékhajtást is átalakították kicsit. A WRC rajtprogramnak, az összkerékhajtásnak és az új váltónak köszönhetően 3,5 másodpercre van szüksége, hogy 0-ról, 100-ra ugorjon. 
A kerékjáratokban 8,5x19-es Prodrive felnik forognak, mögöttük pedig AP Racing fékeket találunk, elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekkel és 380-as valamint 350-es tárcsákkal. 
 
Az utastérben meghagyták a klasszikus Impreza műszerfalat annyi különbséggel, hogy telepakolták modern, digitális kijelzőkkel, amit a MoTec szállított. Ezek mellett rengeteg Alcantara és karbon elemet, kiegészítőt is találunk valamint ha elég vaskos a pénztárca, különleges ülésekkel vagy éppen bukócsővel is megrendelhetjük autónkat. 
 
Mondjuk nem árt sietni, hiszen mindössze 25 darab fog készülni ebből a remekműből. Az ára mondjuk túl van azon a határon amit könnyen meg lehet emészteni, hiszen a 460.000 angol fontot inkább nem is számolom át, ráadásul hozzájönnek az adók is, de ha megvan minden ahhoz, hogy rendeljünk egyet magunknak, de még mindig vannak kétségink, akkor hallgassuk meg David Richards, a Prodrive elnökének szavait: 
 
"Elértük a célunkat és megalkottuk a legikonikusabb Subaru Impreza modern újraértelmezését!”
 
Ha megvenni nem is tudjuk, megnézni lesz rá lehetőségünk, mivel Goodwoodban június 23-án küldik pályára a gépet! Tele lesz vele az internet, ebben biztos vagyok!