Az idei UNIX-AMTS kiállításon most sem volt hiány izgalmas építésekből. A hazai és külföldi top építők, hobbitunerek odatették magukat és igazán különleges autókkal töltötték meg a csarnokokat. A képeken látható Porsche körül is nagy volt a tömeg mindhárom napon át, és sokan azt hihették, hogy egy RWB Porsche-t látnak, de a szakavatott szemek egyből kiszúrták, hogy ez nem teljesen az. A tulaj is felhívta mindenkinek a figyelmét, hogy ez egy RWB-Style Porsche, amiből egyébként ez az egy létezik!

Janko nagyon szeretett volna egy GT3 RS-t vagy GT2 modellt, és keresgélés közben bukkant rá erre a 993-ra, ami szerelem volt első látásra. Kis egyeztetés telefonon, majd egy barátja az autót élőben, és csak annyit mondott: Vedd meg!

A szélesítések és az autó stílusa teljesen elvarázsolta emberünket, és annyira megtetszett neki a szett, hogy felvette a kapcsolatot a bodykit gyártójával, és megvette a sablonokat és minden jogot, hogy az övé legyen, és valóban egyedi maradjon az egész.

Az alap egy 1998-as 993, amiben léghűtéses, 6 hengeres boxermotor dolgozik 285 lóerővel. Ezen némileg biztos változtat a BMC légszűrők, a TechArt kipufogó az RSR végekkel, és a 100 cellás Dansk katalizátor. A motorhoz 6 sebességes G50-21 manuális váltó csatlakozik, GT2 lendkerékkel, és GT2 kuplunggal megtámogatva. A futómű esetében teljesen állítható Bilstein PSS10 szett, H&R állítható toronycsapágyak, állítható stabilizátorok került beszerelésre. Az alaposan kiszélesedett kerékjáratokban 11x18 méretű, magnézium, BBS E88 felnik forognak, elöl 265/35, hátul 335/35-ös Pirelli gumikkal szerelve. A már említett szélesítések különlegessége a karbon küszöb, és a kacsafarok szárny, amit bármikor le lehet cserélni az RS-GT2 EVO karbon szárnyra.

Az utastérben Rennline pedálokat, MOMO Porsche GT2 kormányt, RS GT2 váltókart, RS ajtóborításokat, szőnyegeket, GT3 Recaro üléseket, 6 pontos öveket találunk. Az óracsoport GT2 fordulatszámmérővel gazdagodott, a sebességmérő pedig 340km/h-ig van skálázva. Találunk még bukócsövezést is, de a hangszórókat és a fejegységet eltávolították, hiszen a motor tökéletes aláfestő muzsikát szolgáltat.

Janko nem tartja kizártnak, hogy az RS verzió motorja is beépítésre fog kerülni, de ehhez még egy kis idő kell. Most élvezi, használja, ahogy azt kell!

Képekért köszönet: Magpie 

 

 

Forrás: Powermagazine