Ha egy autónak Halál a beceneve, az nem feltétlenül jelent jót, viszont ha az amcsi Hot Rod magazin, 2008-ban, a 10 legegyedibb autó közé válogatta be az autót, akkor azért ott lehet valami.

Az autó legmagasabb pontja 91 centiméter, ami azért még a hardcore ültetés fanoknak is durván hangzik és bizony itt nincs sziszegős futómű! Franz Muhr arra is figyelt, hogy a hasmagasság is 5 centi alatt maradjon, így pedig egész különleges élmény lehet bemászni az utastérbe.

Az alap egy Baja Bug, amit egyszerűen félbehagytak. A tetőt 8 centivel rövidítették meg a B oszlopnál és további 1-1 centit szedtek le az első és hátsó szélvédőnél. Így a sofőr 4 centis „résen” figyelheti az utat, ami azért nem nevezhető éppen túl soknak és innen jött a Halál becenév is. Nem is igazán érti senki, hogy ez az autó hogyan mozog az utakon, pedig amúgy képes rá. Ez pedig az 1963 előtti Typ2 származó torziós rudaknak köszönhető, amik mellé nem kerültek lengéscsillapítók. A motort és a váltót egyedi konzolokkal emelték meg, így lehet vele simán közlekedni és a túlzott kerékdőlést is sikerült elkerülni. A megállásról hűtött tárcsafékek gondoskodnak. Az American Racing felnik tökéletesen illenek az autó stílusához és simán lehet gumit is füstölni, mivel a motor sem éppen vérszegény. Az 1914 köbcentis, négyhengeres boxermotor kovácsolt, Mahle dugattyúkat kapott, a sűrítési arány 9:1 és mivel az autó súlya 589 kg, egész dinamikusan lehet vele közlekedni.

Ez egy igen nyers gépezet, tele harci sebekkel, amiket használat közben szerzett a tulaj. Ha pedig a belteret nézzük, akkor ugyanolyan spártai egyszerűséget találunk, mint kívül, mindenféle kényelmi extra nélkül. A korhű ülések mellett a futómű elemeit is láthatjuk, az ajtókat zsákvászonnal húzták be és amerre csak nézünk, csupasz fémfelületeket találunk. 

 

 

Forrás: vau-max.de